Krehvtised lõhevardad
Kui šašlokist villand, proovi grillida vahelduseks näiteks kala. Antud retsept on saanud minu uueks lemmikuks. Lõhe maitseb magus-hapukalt ja tsipake vürtsikalt. Kõrvale serveeri värsket salatit.
- 800 g lõhefileed
Marinaad:
- 3 sl magusat tšillikastet
- 2 sl sojakastet
- 1 sl valget veiniäädikat või õunaäädikat
- tükk riivitud ingverijuurt või 0.5 tl ingveripulbrit
- 1 sl fariinsuhkrut
Valmistamine:
Lõika lõhefilee suuremat sorti piklikeks kangideks.
Sega marinaadiained omavahel, lisa lõhekangid ja lase umbes tund aega maitsestuda.
Lükka lõhetükid leotatud puuvarraste või õlitatud metallvarraste otsa. Määri veel marinaadiga.
Grilli või küpseta valmimiseni, vardaid aeg-ajalt keerates.
Allikas: Ruokamaailma (Tuliset lohitikut) (retsept Nami-namis)
Liisi, aga kust Sina selle retsepti said? 😉
Mul on hetkelemmikuks grillitud lõhe Vietnami marinaadis, aga see krehvine marinaad on n-ö järjekorras.
Mina leidsin retsepti ikka Nami-Namist 😉
Mul siis järgmisena järjekorras Vietnami marinaadis lõhe.
Proovi kindlasti, oli kuidagi mõnusalt aromaatne ja parajalt eksootiline.