Vadakupannkoogid

Kodusest sõira või kohupiima teost üle jäänud vadaku saab edukalt ära kasutada näiteks pannkookides. Vadak tuleks üsna ruttu ära kasutada, sest mõned päevad laagerdunud vadak jätab toidule pisut hapuka maitse.
Kui vadakut kasutada ei ole, sobib vedelikuks kasutada ka piima, keefiri või muud vedelikku.

Vadakupannkoogid

5 dl vadakut
3 muna
4 dl jahu
0,5 dl suhkrut
noaotsatäis soola

Klopi munad lahti, lisa juurde pool vadakust. Sega juurde osa jahust, suhkur ja näpuotsatäis soola, lisa ülejäänud vadak ja seejärel ülejäänud jahu ning sega ühtlaseks. Lase 10 minutit seista.
Kuumuta pannil õli ja küpseta pannkoogid.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga