Mango-kookospiimajäätis
Jäätis on suvel nagunii igapäevane maiustus, eriti kuumade ilmadega. Praegu ei jõua jäätist nii palju külmkappi varuda kui seda ära süüakse. Seetõttu on hea tervislik alternatiiv koorejäätistele kookospiimast valmistatud jäätis. Põhikomponendiks on mangopüree (eelista kvaliteetset East End või Bonne püreed), magustust ja kreemisust annab banaan ja huvitama maitse kardemon. Kui eelistad siiski magusamat jäätist, nirista juurde agaavisiirupit.
Kuna minul jäätisemasinat ei ole, siis vahustasin jäätist pärast külmkappi panekut 3 korda saumikseriga läbi, enne kui lasin lõplikult külmuda.
Külmkapist võttes on jäätis väga kõva, seepärast tõsta jäätis 20 minutit enne serveerimist kapinurgale sulama, nii saad kenasti jäätisekulbiga pallid tõmmata. Serveerimisel võid peale puistata kookoshelbeid.
Kuna minul jäätisemasinat ei ole, siis vahustasin jäätist pärast külmkappi panekut 3 korda saumikseriga läbi, enne kui lasin lõplikult külmuda.
Külmkapist võttes on jäätis väga kõva, seepärast tõsta jäätis 20 minutit enne serveerimist kapinurgale sulama, nii saad kenasti jäätisekulbiga pallid tõmmata. Serveerimisel võid peale puistata kookoshelbeid.
MANGO-KOOKOSPIIMAJÄÄTIS
500 ml mangopüreed
200 ml kookospiima
1 banaan
noaotsatäis jahvatatud kardemoni
soovi korral veidi agaavisiirupit
Pane kõik ained kannmikserisse või purusta saumikseriga ühtlaseks püreeks. Kontrolli maitset, soovi korral magusta agaavisiirepiga. Vala jäätisesegu kaanega suletavasse karpi ja tõsta sügavkülma. Vahusta või sega kahvliga jäätist 3 korral iga 30-60 minuti järel ja lase seejärel täielikult jäätuda. Enne tarvitamist tõsta jäätis 20 minutit varem välja soojenema.
I like this blog very much, Its a really nice position to read and receive info.!