Blogi

Aprikoosimoos mandlilikööriga

Aprikoosimoos mandlilikööriga

Turul on saada mõnusaid küpseid aprikoose ja patt oleks nii vähese vaevaga valmivat maiust tegemata jätta. Olen aprikoosimoosi keetnud juba mitu aastat ja nüüd lõpuks saab see ka blogisse kirja. Seda kuldkollast maiust ei pea üldse palju tegema, piisab 1-2 purgikesest, mida pimedal talvel nautida […]

Grillitud lameleib juustukreemi ja kevadrohelisega

Grillitud lameleib juustukreemi ja kevadrohelisega

Kui liha ja šašlõkk enam ei isuta, valmista grillil mõnus suupisteleib ehk lameleib. Lameleiva valmistamiseks tuleb vaid tainas, mis seekord on tehtud odrajahust, kokku segada ja mõnusalt krõbedaks grillida, sealjuures võid kõik toimingud õues ära teha, sest leivategu on tõesti lihtne.  Peale võid panna oma […]

Küpsise pulgakoogid

Küpsise pulgakoogid

Võta täna lapsed kampa ja valmista koos lastega vahvad pulgakoogid. Vaja läheb Marie küpsiseid, võikreemi ja kaunistamiseks šokolaadi.  Küpsise pulgakoogid  12 tk  keskmise raskusega  45 min  24 tk Marie küpsist  100 g pehmet võid  50 g magusat kondenspiima  2 sl tuhksuhkrut  veidi peedimahla (või naturaalset toiduvärvi)  50 g valget šokolaadi  50 g tumedat šokolaadi  200 ml rõõska koort  kaunistamiseks nonparelle  Täidise jaoks vahusta või kohevaks. Lisa kondenspiim ja vahusta uuesti. Viimaks lisa tuhksuhkur ja peedimahla (või toiduvärv) ning vahusta veelkord. Tõsta küpsisele teelusikatäis täidist ja kata teise küpsisega. Torka keskele puupulk   Sulata valge šokolaad. Kuumuta rõõsk koor (ära keeda). Nirista veidi rõõska koort valge šokolaadi hulka ja sega kuni saavutad glasuurimiseks sobiva konsistensi. Tee sama tumeda šokolaadiga.  Määri šokolaadiglasuuri pulgakoogi mõlemale poolele ja puista peale nonparelle. Aseta pulgakoogid küpsetuspaberiga kaetud alusele ja tõsta jahedasse tahkuma.  Retsept valmis […]

Kartulisalat kuusevõrsete ja rukolapestoga

Kartulisalat kuusevõrsete ja rukolapestoga

Kuuseoksad on oma võrsed välja sirutanud ja neid tasuks igaks juhuks söömiseks korjata. Neid hapukaid vitamiinipomme võib niisama sealsamas suhu pista, teha talveks köhasiirupit või kasutada salatites. Mina korjasingi võrseid just salati valmistamiseks.  Salatisse läks kõik kevadiselt värske kraam – värske kartul, redis, rukola. Maitseks […]

Rulltort maasikatega

Rulltort maasikatega

Tähista saabuvat emadepäeva nostalgilise rulltordiga. Tordi nimetus võib tekitada tunde, et tegemist on millegi keerulisega, kuid tegelikult on tordi valmistamine lihtne. Tort valmistatakse kohevast biskviidist, magusast maasikamoosist ja kohupiimakreemist. Küpsetatud biskviidile määri moosi ja kohupiimakreemi ning seejärel keera biskviidiribad rulli. Tordi küljed kaunistasin šokolaadipuruga ja […]

Einevõileib suitsuforelli ja pühvlimozzarellaga

Einevõileib suitsuforelli ja pühvlimozzarellaga

Oi kui tore kui ma tegelikult ka viitsiks endale igal hommikul selliseid uhkeid võileibu teha  – kiirel hommikul kipub see ikkagi vaid leib-juust-tomat olema. Aga seda mõnusam on puhkepäeval, kui hommikusöögiks on aega, valmistada endale üks toekas einevõileib salatirohelise, suitsuforelli ja pühvlimozzarellaga. Pühvlimozzarella nagu nimigi […]

Kuidas säilitada toiduaineid?

Kuidas säilitada toiduaineid?

Täna kirjutan lähemalt, kuidas mina kodus säilitan toiduaineid ning milliseid nõusid, purke ja kotte selleks kasutada. Ehk leiad endale ka midagi uut ja põnevat, mida oma kodus kasutusele võtta. Toidu säilitamiseks külmkapis vahetasin kõik plastkarbid välja klaasnõude vastu. Plastikust toidunõudest võib toidu sisse eralduda mürgiseid […]

Kanastrooganov seentega

Kanastrooganov seentega

Kuigi teised pereliikmed ei arva seentest ja seentetoitudest suurt midagi, siis sellest hoolimata ei puudu seened meie toidulaualt. Üldiselt lisangi seeni mingi teise toidu hulka, näiteks risottosse, hautistesse ja kastmesse.  Siin on üks mõnus argine retsept – lihtne teha ja valmib kiiresti. Kanastrooganovi valmistamiseks kasutasin […]

KAERAJAHUST KOHVIKOOK

KAERAJAHUST KOHVIKOOK

Ma ei ole kunagi suur kohvijooja olnud, kuid kohvi lõhna olen alati armastanud.  Bambu viljakohvi pulber on minusugusele hea alternatiiv – lõhnab ja maitseb nagu kohv, aga ei sisalda kofeiini, mis südame puperdama ajab. Bambu on valmistatud 100 % mahedast sigurist, nisust, odralinnasest, viigimarjadest ja […]

Kohupiimaküpsised

Kohupiimaküpsised

Kohupiimataignast valmistatud küpsised mõnusad pehmed ja pealt krõbeda kaneeli-suhkrukattega.  Taigna võib juba varakult valmis teha ja külmkapis hoida. Eriti maitsvad on küpsised soojalt ahjust võetuna, aga midagi ei juhtu küpsistega ka järgmisel päeval kui neid hoida õhukindlas karbis. Vaata ka soolaste kohupiimaküpsiste retsepti. KOHUPIIMAKÜPSISED2 ahjuplaaditäit […]