Juubeli kohupiimakook virsikutega

Munapühade ajal ei saa kohupiimast üle ega ümber, mistõttu võtsin täna ette turu-tuuri, et suurem hulk kohupiima varuda. Kohupiimast teen kindlasti seda traditsioonilist keedukreemiga pashat. Pühadeks aga sobivad ka kõikvõimalikud kohupiimakoogid.
Antud kohupiima-virsikukoogis on kasutatud Vilma tordipulbrit, mille abil valmib kook väga lihtsalt ja kiiresti. Kes aga koogipulbrit kasutada ei soovi, siis see, samuti kohupiimakook virsikutega, on ka väga maitsev.

Juubeli kohupiimakook virsikutega

1 pk Vilma Juubeli tordipulbrit*

Täidis:
4 muna
1 dl suhkrut
600 g kohupiimapastat
250 g hapukoort
1 sidruni riivitud koor ja mahl
2 tl vaniljesuhkrut
1 väike purk (425 ml) konservvirsikuid

veidi võid

Täidise jaoks vahusta munad suhkruga. Lisa juurde kohupiimapasta, hapukoor, sidrunikoor ja mahl ning vaniljesuhkru ning sega ühtlaseks.
Puista 26-cm lahtikäiva küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale 1/4 tordipulbrist. Vala peale 1/2 kohupiimatäidisest. Puista peale järgmised 1/4 tordipulbrist ja lao pulbri peale viilutatud konservvirsikud. Raputa jälle peale 1/4 tordipulbrist ja vala peale ülejäänud kohupiimasegu. Kata viimase osaga tordipulbrit. Laota peale mõned väikesed võilaastud.
Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit kuni kook on pealt kuldne.

*Retseptis kasutatud Vilma tooteid jagas katsetamiseks Kalev



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga