Õuna-kohupiimakook

Endiselt õunakoogid. Mis muud peakski tegema kui täiega seda külluslikku aiasaaduste aega nautima.
Retsept tundub küll pikk, kuid on tegelikult väga lihtne. Kui külmkapis on olemas paar pakki kohupiima ja aiast puu alt mõned õunad tuua, siis ülejäänud aineid ikka kodus leidub. Vaniljekaste soovitan ise valmistada, kuid hädapärast käib ka näiteks Ekströmi kastmepulber.


Õuna-kohupiimakook

Põhi:
125 g jahu
50 g kakaopulbrit
100 g toasooja võid
1 muna
50 g suhkrut

Kohupiimatäidis:
400 g vaniljemaitselist kohupiima
50 g suhkrut
2 muna
2 spl tärklist
3-4 õuna
100 g rosinaid

Katteks:

Vaniljekaste:
2 dl piima
1 spl võid
1 spl suhkrut
1 munakollane
1 tl maisitärklist
1 spl vaniljesuhkrut

2 spl röstitud mandlilaaste

Põhja jaoks sega toasoe või, muna ja suhkur ühtlaseks, lisa juurde kakaopulbriga segatud jahu. Suru tainas 24 kuni 26 cm läbimõõduga koogivormi. Eelküpseta põhja 175-kraadises ahjus 4-5 minutit.
Täidise jaoks sega kohupiim, suhkur, munad ja tärklis. Vala täidis eelküpsetatud põhjale. Puista peale rosinad. Puhasta ja viiluta õunad ning lao kohupiimatäidisele. Küpseta 175–kraadises ahjus 35-40 minutit.
Vaniljekastme valmistamiseks kuumuta potis 1 dl piima, lisa või ja suhkur. Sega kausis ülejäänud piim, lisa juurde munakollane, tärklis ja vaniljesuhkur. Lisa munasegu pidevalt segades kuumale piima. Kuumuta madala kuumusel pidevalt segades kuni kaste on paksenenud (umbes 10 minutit). Jahuta külmavee vannis pidevalt segades.
Jahtunud koogile kalla peale vaniljekastet ja puista peale röstitud mandlilaaste.

Algretsept: Nadežda Kaarma Nadja koogid 2



4 thoughts on “Õuna-kohupiimakook”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga