Rassolnik talveks purki

Kui ema tõi mulle mõned ülekasvanud kurgid, sibulavaniku ja kasti tomateid, otsustasin need kõik üheks maitsvaks rassolnikuks keeta ja purki talve ootama panna ehk siis kiirtoit meie moodi. Väga mugav võtta kui kõht on üüratult tühi ja kiiresti-kiiresti süüa tahaks.

Rassolnik. Foto ja retsept Liisi Laanemäe

Rassolnik on üks minu lemmiksuppe, eriti just tomatiga variant. Esiti võivad kogused tunduda suured – ma sain nendest kogustest umbes 7 liitrit supipõhja, aga kui eeltööd nagu koorimine, hakkimine ja tükeldamine ära teha, siis jääb üle vaid kogu krempel kokku keeta. Minu tööd lihtsustab oluliselt KitchenAid köögikombain, mis riivib ära kilode viisi köögivilju. Näiteks riivin lisaks porgandile ka sibula köögikombainis ja purustan tomatid, nii jääb hulga kibedaid pisaraid valamata 🙂

Kuum supp tuleb tõsta eelnevalt pestud ja steriliseeritud purkidesse. Mina kuumutan purke 130-kraadises ahjus veidi aega, kaaned keedan kuumas vees. Nii et kuum supp purkidesse tõsta, kaaned korralikult peale keerata ja säilitada jahedas.

Ja kui hea on siis kiirel ajal võtta purk isekeedetud supipõhja, lisada veidi vett, kes soovib, võib lisada ka meelepärast liha, korraks keema lasta ja ongi valmis. Mõnusat kokkamist!

Rassolnik

Servings: 7 liitrit

Ingredients

  • 300 g odrakruupi
  • 250 ml õli
  • 1 kg porgandit
  • 1 kg sibulat
  • 1,5 kg tomatit
  • 5 sl soola
  • 15 tk musta pipra tera
  • 2 tk loorberilehte
  • 2 sl suhkrut
  • 1 kg kartulit
  • 1,5 kg kurki
  • 1 sl äädikat
  • värsket tilli

Instructions

  • Keeda odrakruup eraldi potis enam-vähem pehmeks. Loputa ja tõsta kõrvale.
  • Riivi porgand, haki sibul, haki või purusta tomat, tükelda kartul ja haki kurk.
  • Kuumuta potis õli. Pruunista porgandit ja sibulat mõned minutid.
  • Lisa potti purustatud tomat. Maitsesta soola, pipra, loorberilehtede ja suhkruga. Lase 20 minutit madalal tulel keeda.
  • Lisa tükeldatud kartulid ja eelkeedetud odrakruubid. Keeda kuni kartul on poolpehme.
  • Lisa hakitud kurk. Keeda kuni kurk ja kartul on pehmed.
  • Lisa äädikas ja hakitud till. Kontrolli maitsestust, vajadusel lisa soola.
  • Tõsta supipõhi kuumalt steriliseeritud purkidesse, kaaneta koheselt. Säilita jahedas.
Rassolnik. Foto ja retsept Liisi Laanemäe


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga