RETSEPTID

Sidruni-suvikõrvitsakeeks kanepiseemnetega

Sidruni-suvikõrvitsakeeks kanepiseemnetega

Tänast pidulikku tarkuspäeva tuleks ikka koogiga tähistada. Tegelikult ei peagi pidupäevadel alati olema laual ju uhke tort või kook, teinekord on lihtsalt tore koos midagi küpsetada. Meie peres on küll tavaliselt nii, et kui miksriga suristama hakkan, on 3 abilist kohal 🙂 See suvikõrvitsakeeksi retsept 

Koorene ühe poti pasta kukeseentega

Koorene ühe poti pasta kukeseentega

Metsast tulles on kõht tühi ja ruttu-ruttu tahaks midagi valmis kokata. Üheks selliseks kiirtoiduks on minumeelest pasta, mis valmib lihtsatest koostisosadest vähese vaevaga. Kui tavaliselt keedad pasta ühes potis ja kaste valmib teises potis, siis selle roa saab valmis kokata kasutades vaid üht potti. Eriti 

Tikrilimonaad

Tikrilimonaad

Tikripõõsad on sel aastal eriti marju täis. Muist marju süüakse meil niisama ära ja et mitte ülejäänud raisku lasta, olen need mahlaks teinud. Eriti lihtne on moodus selleks on tikritest toormahl, mis valmistatakse ilma kuumutamata, nii säilivad ka marjades olevad vitamiinid. Tikritoormahl on mõeldud koheseks 

Šokolaadimuffinid mustikatega

Šokolaadimuffinid mustikatega

Metsad on praegu mustikaid täis, vaid mine ja korja. Muist süüakse nagunii kohe ära, kuid talveks omale vitamiinivaru sügavkülma varuda. Kui kõht marju täis, siis tasub kruusitäis marju koju tuua, et nendest ühed mõnusad muffinid küpsetada. Neid muffineid küpsetasin küll juba paar nädalat tagasi kui 

Imelihtne kohvi-pähklipuruga jäätis

Imelihtne kohvi-pähklipuruga jäätis

Suvel kulub meil jäätist liitrite kaupa, sest suvi ja jäätis käivad ju paaris ja millal siis veel jäätist süüa kui mitte suvel. Kuumal suvepäeval on see parim magusaamps. Täna jagan eriti lihtsat ja kiiret jäätise ideed, milleks on vaja vaid 3 komponenti. Kohvimõrkjas krõmpsuva pähklipuruga 

Juustusarvekesed

Juustusarvekesed

Kui ma peaks kirjeldama ideaalset hommikut siis kuuluvad sinna kindlasti ahjusoojad juustusarvekesed. Saiakeste tegemine on lihtne ja kui õhtul tainas valmis teha siis hommikul jääb vaid küpsetamine ja nautimine. Juustusarvekeste küpsevad pealt kõrbedaks, sees sulab juust mõnusalt venivaks. Peale võib seemneid raputada oma soovi ja 

Rabarberikissell kohupiimavahuga

Rabarberikissell kohupiimavahuga

Esimesed rabarberivarred on juba nii pikaks kasvanud, et paras aeg kõik oma lemmikud retseptid välja otsida. Üks toit, mida igal kevadel rabarberist teen, on kissell. Korduvalt 🙂 Mulle väga maitseb mahe hapukas kissell magusa kohupiimavahuga, “kirsiks tordil” krõbedad mandlilaastud. Kui lihtne imeline magustoit!

Looduslikult värvitud pühademunad

Looduslikult värvitud pühademunad

Seekord kirjutan kuidas koduste vahenditega värvida imeilusaid mune ilma keemiat kasutamata. Selleks ei ole teab mis imevahendeid vaja, mul olid kõik ained kodus olemas. Sinise värvi annavad mustikad ja punane kapsas. Mina kasutasingi neid koos. Kollase annavad sibulakoored (mida vanemad, seda parema tulemuse saad) ning 

Triibuline hapukoorekook

Triibuline hapukoorekook

Seekord blogis üks tore retsept triibulise hapukoorekoogi valmistamiseks. Koostisosadeks on lihtne munad-suhkur-jahu ning pakk hapukoort. Mina kasutasin retseptis maisijahu, kuid võib teha ka nisujahuga. Retsept on lastele või koos lastega tegemiseks igati jõukohane, eriti tore on lõpus kaht erivärvi tainast kordamööda koogivormi tõsta. Igaljuhul meil 

Gnocchi tomatipesto ja ahjuköögiviljadega

Gnocchi tomatipesto ja ahjuköögiviljadega

Gnocchi on Itaaliast pärit klimbid, mille peamiseks koostisosaks on kartul, seega kartuliklimbikesed. Gnocchi valmistamine on tegelikult lihtne ja kodus ette võttes mõnus peretegevust, kuid teinekord on siiski aega vähe ja vaja kiiresti miskit õhtusöögiks teha. Seekord kasutasin poest ostetud gnocchit ja tomatipestot. Viimase võid muidugi