Šokolaadi-laavakook apelsini ja piparmündiga

Šokolaadi-laavakookide valmistamist peetakse keeruliseks, kuid tegemist on siiski üsna lihtsa retseptiga. Peaasi on retseptist ja ainekogustest kinni pidada ning tunda oma ahju. Õnnestumise kindlustab ka spetsiaalsete väikeste ahjuvormide (ramekin-vormide) kasutamine. Laavakook peab jääma seest vedel – siit tuleneb ka koogi nimi – nagu laavat purskav vulkaan. 
Selles retseptis on šokolaadisegule lisatud apelsinikoort ja piparmünti, aga vabalt võib teha ka ainult šokolaadiga. Serveeri vaniljejäätisega, samuti sobivad kõrvale värsked marjad. 

ŠOKOLAADI-LAAVAKOOK APELSINI JA PIPARMÜNDIGA

6 sööjale

100 g tumedat šokolaadi
100 g piimašokolaadi
200 g võid
4 muna
75 g suhkrut
50 g nisujahu
veidi soola
1 apelsini riivitud koor
2 sl hakitud piparmünti

Määri ramekin-vormid võiga ja tõsta külmkappi tahenema.
Sulata paksupõhjalises potis šokolaadid ja või. Vahusta munad suhkruga. Sõelu juurde jahu. Sega juurde sulatatud šokolaadi-võisegu, maitsesta soola, riivitud apelsinikoore ja piparmündiga.
Tõsta tainas vormidesse ja jäta 1 tunniks külmkappi tahenema. Küpseta 225-kraadises ahjus 12 minutit. Tõsta vormi ahjus välja ja lase 1-2 minutit taheneda. Eemalda koogid vormist ja serveeri kohe koos vaniljejäätisega.

Algretsept: Joel Ostrat



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga