Suvikõrvitsamoos sidruni ja rosmariiniga

Täna tõin peenralt ära viimased suvikõrvitsad, et üha liginev öökülm neid ära ei võtaks. Taimi sai kevadel maha istutatud kolm, kuid hoiatatud saagirohkust need siiski ei andnud. Miskipärast viljad muutusid otsast kollaseks ja hakkasid mädanema, põhjuseks võis olla liigniiskus või liiga kuiv pinnas. Samas kõik valminud viljad olid mahlased ja pringid, mitte hiiglasuureks kasvanud kabatšokid.

Sel aastal katsetasin kahe uue suvikõrvitsamoosiga, esimene laar sai lisandiks õuna ja porgandi, tulemuseks mahe-magus keedus. Teisele osale lisasin hapu sidruni ja põneva lisandina rosmariinioksad. Maitsvad said mõlemad ja esimesed purgid juba tühjadki.

Suvikõrvitsamoos sidruni ja rosmariiniga

1,7 liitrit moosi

1 kg kollast suvikõrvitsat
2 sidrunit
3-4 rosmariinioksa
500 g moosisuhkrut

Puhasta (vanemal suvikõrvitsal tuleks eemaldada kõva koor ja seest pehme seemnekoda) ja tükelda suvikõrvits. Tõsta suvikõrvitsatükid ja rosmariinioksad potti, lisa põhja veidi vett ning hauta 20 minutit või kuni suvikõrvitsa on pehme. Püreesta.
Lisa pidevalt segades moosisuhkur. Riivi sidruni koor ja pigista peale mahl. Keeda madalal tulele 20 minutit. Vala steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga