Tuuletaskurullid kaaviariga

Maitsvat uue aasta algust! Seda aastat alustan soolase postitusega 🙂

Keedutaignast saab lisaks ekleeridele või tavapärastelt väikestele tuuletaskudele hästi ka suupisterulli valmistada.
Kaaviariga tuuletaskurulle sobib pakkuda just pidulikemal puhkudel.


Keedutainas:

  • 4 dl piima
  • 100 g võid
  • 3 dl nisujahu
  • soola
  • 4 muna

Täidis:

  • 200 g toorjuustu
  • 3 tl rõõska koort
  • musta pipart
  • 3 sl hakitud tilli
  • 200 g kaaviari või kalamarja


Valmista keedutainas:
Lase potis või ja piim keema. Keera kuumust väiksemaks, vala jahu keevasse vedelikku, kogu aeg segades (mina kasutasin segamiseks taignakonksudega miksrit) Kuumuta pidevalt segades kuni tainas lööb seinte küljest lahti. Lase jahtuda.
Sega hulka sool ja ükshaaval lahtiklopitud munad. Iga muna lisamise järel sega tainas ühtlaseks.
Määri tainas õhukese kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (märgade katega õnnetub see paremini).
Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Võta ahjust välja ja kummuta küpsetuspaberiga kaetud lauale. Lase kahtuda.

Valmista täidis:
Sega toasoe toorjuust rõõsa koorega, maitsesta pipraga, sega hulka haktitud till ja kalamari.

Määri täidis jahtunud põhjale. Lõika tainas pikuti pooleks ja keera rullideks. Enne serveerimist lõika rullid viiludeks.



Allikas: Kodukirja Parimad palad 2007



2 thoughts on “Tuuletaskurullid kaaviariga”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga