Go Back

Rassolnik

Servings 7 liitrit

Ingredients
  

  • 300 g odrakruupi
  • 250 ml õli
  • 1 kg porgandit
  • 1 kg sibulat
  • 1,5 kg tomatit
  • 5 sl soola
  • 15 tk musta pipra tera
  • 2 tk loorberilehte
  • 2 sl suhkrut
  • 1 kg kartulit
  • 1,5 kg kurki
  • 1 sl äädikat
  • värsket tilli

Instructions
 

  • Keeda odrakruup eraldi potis enam-vähem pehmeks. Loputa ja tõsta kõrvale.
  • Riivi porgand, haki sibul, haki või purusta tomat, tükelda kartul ja haki kurk.
  • Kuumuta potis õli. Pruunista porgandit ja sibulat mõned minutid.
  • Lisa potti purustatud tomat. Maitsesta soola, pipra, loorberilehtede ja suhkruga. Lase 20 minutit madalal tulel keeda.
  • Lisa tükeldatud kartulid ja eelkeedetud odrakruubid. Keeda kuni kartul on poolpehme.
  • Lisa hakitud kurk. Keeda kuni kurk ja kartul on pehmed.
  • Lisa äädikas ja hakitud till. Kontrolli maitsestust, vajadusel lisa soola.
  • Tõsta supipõhi kuumalt steriliseeritud purkidesse, kaaneta koheselt. Säilita jahedas.