Jõuluhõnguline keeks
- 150 g võid
- 4 muna
- 2 dl suhkrut
- 3 dl nisujahu
- 1,5 tl söögisoodat
- 2 spl kakaod
- 1 tl jahvatatud kardemoni
- 1 tl jahvatatud ingverit
- 0,5 tl jahvatatud nelki
- 2 tl jahvatatud kaneeli
- 2 dl keefiri
Glasuur
- 2 dl tuhksuhkrut
- 1 spl sidrunimahla
- 2 spl vett
Sulata või ja jäta jahtuma. Vahusta munad suhkruga, lisa keefir. Sega omavahel kuivained, lisa taignale ja sega ühtlaseks. Lisa keefir ja jahtunud sulavõi. Tõsta tainas võitatud keeksivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 50 minutit. Tõsta keeks ahjust, lase 10 minutit vormis jahtuda ja seejärel kummuta ettevaatlikult vormi välja ning lase täielikult jahtuda. Glasuuri jaoks seda tuhksuhur sidrunimahlaga ja lisa niipalju vett, et saad pigem paksema konsistensiga glasuuri. Nirista glasuur jahtunud keeksile. Kaunista pohladega.