Go Back
Juustupärg @liisilaanemae

Juustupärg sooja juustudipiga

Ingredients
  

  • 25 g presspärmi
  • 2 sl suhkrut
  • 2, dl käesooja piima
  • 400 g nisujahu
  • 1 sl soola
  • 100 g pehmet võid
  • 1 sl hakitud rosmariini
  • 100 g riivitud juustu Synnove Itaallane
  • 1 lahtiklopitud muna

Soe juustudipp

  • 25 g võid
  • 2 sl nisujahu
  • 250 ml piima
  • 1 tl Dijon sinepit
  • 1 küüslauguküüs
  • 0,25 tl soola
  • 0,5 tl suitsutatud paprika pulbrit
  • veidi Cayenne pipart
  • 100 g riivitud juustu Synnove Itaallane

Instructions
 

  • Hõõru pärm suhkruga vedelaks.
  • Sega lahustatud pärm käesooja piimaga. Lisa pool jahust ja sool ning sega läbi. Lisa pehme või ja hakitud rosmariin ning sega läbi. Lisa riivitud juust ja sega läbi.
  • Lisa ülejäänud jahu ning sõtku tainast korralikult läbi. Kata taignakauss puhta rätikuga ja jäta tunniks ajaks sooja kohta kerkima.
  • Kummuta tainas jahusele lauale. Lõika tainas 5 osaks. Võta 1 osa tainast ja lõika uuesti 5 osaks.
  • Vormi tainas pallideks.
  • Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Aseta taignapallid kahes reas ringikujuliselt üksteise kõrvale (sisemisse ringi 8 palli, välimisse ringi 16 palli). Pintselda pärga pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit.
  • Dipikastme jaoks sulata potis või. Lisa vispeldades jahu ja vispeldamist jätkates nirista hulka piim.
  • Sega juurde sinep, pressitud küüslauk, sool, paprikapulber ja Cayenne pipar. Lase kastmel keema tõusta ja tõsta seejärel pott tulelt. Sega hulka riivitud juust ja sega kuni juust on sulanud. Vala kaste juustupärja keskele asetatud kaussi ja serveeri kohe.