Koorekaramellikorvikesed
Muretainas:
- 100 g võid
- 3 dl jahu
- 1 spl suhkrut
- 1 muna
Täidis:
- 2 x 150 g Nopri koorekaramelli
Marineeritud pohlad:
- 2 dl pohli
- 50 g suhkrut
- 150 ml vett
- 1 kaneelikoor
- 2 spl Vana Tallinna likööri
Muretaigna valmistamiseks haki või jahu ja suhkruga. Lisa muna ja sõtku ühtlaseks (vajadusel lisa veidi külma vett). Mässi tainas kilesse ja tõsta 1 tunniks külmkappi.Suru tainas väikestesse võitatud koogivormidesse. Torka kahvliga taignapõhjale augud. Küpseta 180-kraadises ahjus 7 min või kuni koogipõhjad on kuldsed. Lase korvikestel täielikult jahtuda, seejärel eemalda vormist.Pane suhkur ja vesi potti, keeda tugeval kuumusel mõni minut. Lisa siirupisse kaneelikoor ja liköör, lase jahtuda. Vala siirup pohladele, jäta seisma. Enne kasutamist nõruta pohlad siirupist.Täida korvikesed koorekaramelliga ja tõsta peale marineeritud pohlad.