Go Back

Apelsini-mandlikeeks

Ingredients
  

  • 2 tk apelsini
  • 200 g toasooja võid
  • 2 dl suhkrut
  • 2 tk muna
  • 200 g mandlijahu
  • 100 g nisujahu
  • 1.5 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola

Instructions
 

  • Pese apelsinid hoolikalt puhtaks. Riivi apelsinikoor ja pigista välja mahl.
    Vahusta pehme või suhkruga kohevaks. Lisa ühekaupa munad.
    Sega omavahel mandlijahu, nisujahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa jahusegu taignale. Viimasena lisa riivitud apelsinikoor ja mahl.
    Vala tainas võitatud keeksivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit või kuni keeksi sisse torgatud puutikk jääb puhtaks. Võta keeks ahjust, lase 10 minutit vormis jahtuda. Seejärel kummuta keeks lauale ja lase jahtuda. Serveerimisel puista peale tuhksuhkrut ja mandlilaaste.