Apelsini-mandlikeeks

Käes on viimased 2019. a detsembrikuu päevad ja paras aeg möödunud aasta kokku võtta. Mööduv aasta on olnud pööraselt kiire ja ülemõistuse põnev.

Apelsini-mandlikeeks @liisilaanemae

Aasta alguses otsustasin osaleda ettevõtluse alustamise koolituse ja seejärel kirjutada äriplaan ettevõtte alustamise toetuse taotlemiseks. Pean ütlema, et äriplaani kirjutamine oli ikka üks hull tegemine – julgen seda võrrelda lausa magistritöö kirjutamisega, selle erandiga, et äriplaan pidi valmima mõne nädalaga. Igaljuhul valmis ta sai ja kinnitati toetuse saamise vääriliseks.

Toetusotsus ja -rahad käes, võtsime aja maha ja põrutasime perega hoopis maailmaservale ehk Euroopa põhjapoolsemaisse tippu, Norras asuva Nordkapi poolsaarele. Milline reis ja millised elamused! Kel huvi, siis meie pere reisimuljeid saab lugeda siit blogist.

Sügisest asusin jälle töölainele. Osalesin koolitustel ja soetasin juurde fototehnikat. Näiteks käesoleva postituse juures olevad fotod on tehtud õhtupimedas toas lambivalguses kasutades stuudiovalgust (olgu öeldud, et varem tegin kõik pildistamised ära päevavalguses, sest ilma stuudiovalguseta pimedas pildistamine oli lausa katastroof :S ).

Vot selline aasta siis! Olen tänulik, et minu teele on sattunud toredaid ja inspireerivaid inimesi ning õnneks on jagunud piisavalt tööd ja põnevaid väljakutseid. Igaljuhul astun uuele aastale vastu ootusärevalt.

Seda aastat iseloomustab hästi ka mu seekordne retsept. Apelsini-mandlikeeks on mõnus amps, samas kerge magus-mõrkja alatooniga, justkui öeldes, et ei tasu pikalt loorberitele puhkama jääda.

Apelsini-mandlikeeks @liisilaanemae

Keeksis on kasutatud suuremas osas mandlijahu, aromaatsust annavad apelsinikoor ja -mahl. Keeks püsib pehme ja mahlane mitu päeva kui hoida seda õhukindlas karbis.

Apelsini-mandlikeeks

Ingredients
  

 • 2 tk apelsini
 • 200 g toasooja võid
 • 2 dl suhkrut
 • 2 tk muna
 • 200 g mandlijahu
 • 100 g nisujahu
 • 1.5 tl küpsetuspulbrit
 • näpuotsatäis soola

Instructions
 

 • Pese apelsinid hoolikalt puhtaks. Riivi apelsinikoor ja pigista välja mahl.
  Vahusta pehme või suhkruga kohevaks. Lisa ühekaupa munad.
  Sega omavahel mandlijahu, nisujahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa jahusegu taignale. Viimasena lisa riivitud apelsinikoor ja mahl.
  Vala tainas võitatud keeksivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit või kuni keeksi sisse torgatud puutikk jääb puhtaks. Võta keeks ahjust, lase 10 minutit vormis jahtuda. Seejärel kummuta keeks lauale ja lase jahtuda. Serveerimisel puista peale tuhksuhkrut ja mandlilaaste.
Apelsini-mandlikeeks @liisilaanemae


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating