Roheline hernesupp odrakruupidega

ROHELINE HERNESUPP ODRAKRUUPIDEGA ehk vastlapäevasupp uues kuues

Vastlapäeva toiduks peetakse ikka traditsioonilisi roogasid nagu hernesupp ja vahukoorekukkel.

Seekord võtsin armastatud vastlapäeva klassiku, hernesupi, ning andsin sellele uue moodsama kuue. Tulemuseks on imeline värske rohelise herne supp koos traditsiooniliste odrakruupidega, mis sobib soojendab talvisel veebruarikuul, kuid sobib sama hästi ka kergemaks kevadtoiduks – erkroheline värv soosib igal juhul värskust.

Rohelise herne supi valmistamine käib kiiresti ega vaja pikka ettevalmistust, kui siis ainult odrakruubid tuleb keeta. Aga ka selleks on hea nipp – odrakruupide keetmine läheb oluliselt kiiremini kui paned kruubid eelmisel päeval vette likku. 

Maheda hernesupi muudavad maitseküllaseks Herbamare naturaalne köögiviljapuljong ja ürdisool – Herbamare toiduaimed on minu köögiarsanalis juba ammusest ajast. 

Mis teeb Herbamare maheda ürdipuljongikontsentraadi eriliseks? Selle koostisesse kuuluvad ainult mahedalt kasvatatud köögiviljad, nagu sibul, pastinaak, porgand ja porrulauk, lisaks vürtsid nagu küüslauk, kurkum, pipar, muskaat ja ürdid nagu leesputk ja petersell. Kasutan Herbamare puljongit suppide ja kastmete põhjaks ning teiste roogade maitsestamiseks.

Samuti kiidan Herbamare ürdisoola – 100% looduslik segu värsketest ürtidest, köögiviljadest ja meresoolast ning ei sisalda lõhna-, maitse- ja säilitusaineid.

Herbamare toodete kohta saad täpsemalt lugeda SIIT.

Värske rohelise herne supp odrakruupidega on kerge ja toitev taldrikutäis, mille juurde sobib hästi soe kreemja täidisega grillvõiku – ka see retsepti leiad allpoool.

Head kokkamist ja mõnusat vastlapäeva tähistamist!

roheline-hernesupp

ROHELINE HERNESUPP ODRAKRUUPIDEGA 

4-6 sööjale 

1 dl odrakruupe 

1 sibul 

½ porrut 

2 kartulit 

1 liiter Herbamare puljongit 

500 g (külmutatud) rohelisi herneid 

Herbamare ürdisoola 

Praadimiseks oliiviõli 

Loputa kruubid, lisa 200 ml vett ja keeda kuni kruubid on pehmed. Samal ajal kuumuta teises potis potis oliiviõli, lisa hakitud sibul ja porru, hauta mõni minut. Lisa tükeldatud kartul ja vala peale 750 ml kuuma puljongit. Keeda kuni kartul on pehme. Lisa 400 g herneid (osa tõsta kõrvale). Püreesta supp kannmikseris või saumikseriga. Vala supp tagasi potti. Kui supp on liiga paks, lisa puljongit. Vala juurde ülejäänud herned, sega läbija kuumuta mõni minut. Kontrolli maitsestust, vajadusel lisa ürdisoola. 

Tõsta kausi põhja keedetud kruubid ja tõsta peale hernesupp. Soovi korral serveeri toorjuustu ja maitserohelisega. Serveeri spinati-grillvõileibadega. 

SPINATI-GRILLVÕILEIB 

2 täistera röstsaia viilu 

2 peotäit spinatilehti 

2 sl toorjuustu 

Ürdisoola 

Suitsusinki 

Haki spinatilehed, tõsta kaussi ja sega toorjuustuga, maitsesta ürdisoolaga. Määri spinatikreem saiaviiludele. Aseta ühele saiaviilule peale suitsusingiviil ja kata teise saiapoolega. Rösti võileivagrillis või pannil mõlemalt poolt kuldseks.  

Retsept valmis koostööst: A. Vogel

VAATA LISAKS:

SOOJENDAV KÕRVITSA ORSOTO HERBAMARE SPICY ÜRDISOOLAGA

ROHELINE SALAT IDANDITE JA JOGURTIKASTMEGA

KÖÖGIVILJA RAMEN SEENTEGA