Roheline salat idandite ja jogurtikastmega

Roheline salat idandite ja jogurtikastmega 

Kevad on aeg, mil meie toidulauale ilmub järjest rohkem värsket ja rohelist. Ajal, mis roheline kraam alles tärkab, on hea tervist turgutada värskete idanditega. Idandid on supertoit, sest need on pisikesed taimealged tulvil vitamiine ja toitaineid, aidates nii meil üle saada kevadväsimusest ja turgutavad organismi. Idandi

Selles salatis on koos erinevaid salatilisi, toitvaid idandeid, särtsakat sidrunit ja krõmpsuvaid pistaatsiapähkleid. Maitsestamiseks kasutan Herbamare ürdisoola, mis on segu värsketest ürtidest, köögiviljadest ja meresoolast. Seda on ülihea kasutada toitude maitsestamisel, kuna nii maitsestad oma roogasid eelkõige ürtidega ja tavalise soola vajadus väheneb. Kogu asjale paneb punkti kreemjas jogurtikaste. 

Roheline-salat-idanditega

Roheline salat idandite ja jogurtikastmega 

2 sööjale 

  • 100 g erinevaid salatilehti 
  • ½ pikka kurki 
  • 1 avokaado 
  • Paar peotäis erinevaid idandeid (retseptis on kasutatud mungoa idandeid ja küüslaugu idandeid) 
  • 2 spl oliivõli 
  • 1 tl riivitud sidrunikoort 
  • Herbamare ürdisoola 
  • Värskelt jahvatatud musta pipart 
  • 2 sl röstitud pistaatsiapähkleid 

Kaste: 

Rebi salatilehed kaussi, lisa õhukeselt viilutatud kurk, tükeldatud avokaado ja idandid. Piserda peale oliivõli, maitsesta sidrunikoore, ürdisoola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Sega omavahel kastmeained. Tõsta salat serveerimistaldrikule, puista peale pistaatsiapähkleid ja kõrvale serveeri jogurtikastet. 

Retsept valmis koostöös: A. Vogel Eesti

Roheline-salat-idanditega


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.