Roheline salat idandite ja jogurtikastmega
Roheline salat idandite ja jogurtikastmega
Kevad on aeg, mil meie toidulauale ilmub järjest rohkem värsket ja rohelist. Ajal, mis roheline kraam alles tärkab, on hea tervist turgutada värskete idanditega. Idandid on supertoit, sest need on pisikesed taimealged tulvil vitamiine ja toitaineid, aidates nii meil üle saada kevadväsimusest ja turgutavad organismi. Idandi
Selles salatis on koos erinevaid salatilisi, toitvaid idandeid, särtsakat sidrunit ja krõmpsuvaid pistaatsiapähkleid. Maitsestamiseks kasutan Herbamare ürdisoola, mis on segu värsketest ürtidest, köögiviljadest ja meresoolast. Seda on ülihea kasutada toitude maitsestamisel, kuna nii maitsestad oma roogasid eelkõige ürtidega ja tavalise soola vajadus väheneb. Kogu asjale paneb punkti kreemjas jogurtikaste.
Roheline salat idandite ja jogurtikastmega
2 sööjale
- 100 g erinevaid salatilehti
- ½ pikka kurki
- 1 avokaado
- Paar peotäis erinevaid idandeid (retseptis on kasutatud mungoa idandeid ja küüslaugu idandeid)
- 2 spl oliivõli
- 1 tl riivitud sidrunikoort
- Herbamare ürdisoola
- Värskelt jahvatatud musta pipart
- 2 sl röstitud pistaatsiapähkleid
Kaste:
- 100 g kreeka jogurtit
- Veidi sidrunimahla
- Herbamare ürdisoola
Rebi salatilehed kaussi, lisa õhukeselt viilutatud kurk, tükeldatud avokaado ja idandid. Piserda peale oliivõli, maitsesta sidrunikoore, ürdisoola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Sega omavahel kastmeained. Tõsta salat serveerimistaldrikule, puista peale pistaatsiapähkleid ja kõrvale serveeri jogurtikastet.
Retsept valmis koostöös: A. Vogel Eesti