RETSEPTID

Roheline salat idandite ja jogurtikastmega

Roheline salat idandite ja jogurtikastmega

Roheline salat idandite ja jogurtikastmega  Kevad on aeg, mil meie toidulauale ilmub järjest rohkem värsket ja rohelist. Ajal, mis roheline kraam alles tärkab, on hea tervist turgutada värskete idanditega. Idandid on supertoit, sest need on pisikesed taimealged tulvil vitamiine ja toitaineid, aidates nii meil üle 

Kohafilee sinepikastmes

Kohafilee sinepikastmes

Kohafilee sinepikastmes Pean tunnistama, et kala võiks meie pere toidulaual olla tunduvalt rohkem kui praegu see on. Minu jaoks peab kala olema värske ja see tuleb kiiresti ära teha … või vähemalt on mulle nii seni tundunud. Proovides aga Kapten Grant kalavalikut, olin positiivselt üllatunud, 

Juustupopikud

Juustupopikud

Juustupopikud on õhulised ja kerged sufleetaolised küpsetised. Valmistatakse neid nii soolaseid kui magusaid. Seekord tegin soolaseid riivjuustuga ja tüümianiga maitsestatud popikuid.  Popikute taigna võib valmis segada juba eelmisel õhtul, siis on hommikul ainult küpsetamise rõõm.Küpsetamiseks on vaja kõrget kuumust, seetõttu tuleb pann juba eelnevalt soojendada 

Kamarull pohlamoosiga

Kamarull pohlamoosiga

Kamarull pohlamoosiga  Valmista Vabariigi aastapäeva 🇪🇪 lauale maitsev kamajahust rullbiskviit. Rullbiskviidi valmistamine on iseenesest väga kiire ja lihtne, vaid maitsestumiseks peaks rullbiskviit külmkapis seisma. Biskviiditaigna tegin kodumaisest kamajahust ja kartulitärklisest. Oluline on munad hästi tugevaks vahuks vahustada, nii saab ka biskviit kohev ja õhuline. Biskviidile vahele 

Kanakoivad palsamiäädikamarinaadis

Kanakoivad palsamiäädikamarinaadis

Mahlased kanakoivad palsamiäädikamarinaadis  Töönädal läbi, kätte jõudnud reede õhtu ning ees ootamas nädalavahetus. Pikalt vaaritada ei viitsi, aga tahaks midagi head. Siis on see retsept just sulle! Sega marinaad kokku, jäta kanatükid maitsestuma, pista ahju ja voilaa – ongi imeline toit valmis! Hea oleks kanakoivad juba eelmisel 

Koorene pasta krevettidega

Koorene pasta krevettidega

Pastaroad on minu jaoks pigem “kiiresti midagi lauale” – toidud, sest üldiselt on makaronid ikka kapis ootamas, teisi komponente annab hõpsasti kombineerida ja valmistamiseks ei kulu liialt aega. Üks sellistest retseptidest on seesama koorene pasta. Lihtsad koostisosad ja valmistamine käib kiirelt. Samas tiigerkrevetid ehk ei 

Jõuluvürtsidega keeks

Jõuluvürtsidega keeks

Pühade aeg on nautimiseks ja rahulikuks olemiseks, käesolev aasta seda just soosib – mõnusat ajaveetmist pereringis. Et mitte kõike köögitoiminguid ühele päevale jätta, valisin jõululauale sellise küpsetise, mille saab juba paar päeva varem valmis teha ja säilitades õhukindlas karbis, on keeks ka hiljem värske ja 

Verivorstipirukas

Verivorstipirukas

Mida teha paari-kolme ülejäänud verivorstiga? Pista need maitsva piruka sisse. Koos pohlamoosiga moodustub kokku imemaitsev pirukas, mida pakkuda suupiste või kergema einena, mis eriti sobilik jõuluajal. Piruka tegemiseks kasutasin Eesti Pagar külmutatud pärmilehttainast võiga ja toorest verivorsti, aga sama hästi töötab ka juba küpsetatud verivorst, 

Toitev kinoakauss tulise vorstiga

Toitev kinoakauss tulise vorstiga

See kauss sobib nii toekaks hommikusöögiks kui toitvaks lõunasöögiks kui õhtusöögiks. Koostisosad on lihtsad ja selle valmistamine ei käi kellegi üle jõu. Väga hästi sobib kausi “põhjana” kasutada eelmisel päeval valmiskeedetud kinoad või asendada see kiudainerikka pruuni riisiga. Poes kaupa valides eelistan alati kodumaist tootjat 

Sidruni-suvikõrvitsakeeks kanepiseemnetega

Sidruni-suvikõrvitsakeeks kanepiseemnetega

Tänast pidulikku tarkuspäeva tuleks ikka koogiga tähistada. Tegelikult ei peagi pidupäevadel alati olema laual ju uhke tort või kook, teinekord on lihtsalt tore koos midagi küpsetada. Meie peres on küll tavaliselt nii, et kui miksriga suristama hakkan, on 3 abilist kohal 🙂 See suvikõrvitsakeeksi retsept