MAASIKASALAT BRIE JUUSTUGA

Mida veel võiks suvel nautida kui maitsvaid värsketest maasikatest valmistatud roogasid? Üks suurepärane retsept, mida soovin sinuga jagada, on maasikasalat Brie juustuga.

Maasikad on suvise aia uhkus, pakkudes meile magusat maitset ja värskust. Nende kooslus Brie juustuga on täiuslik kombinatsioon magususest ja kreemjast tekstuurist.

Maasikasalati valmistamiseks vali küpsed ja magusad maasikad ning kvaliteetne Brie juust. Maasikasalatit võib serveerida koos mitmesuguste roheliste salatilehtedega, näiteks rukola või spinatiga. See annab salatile rohkem tekstuuri ja lisab värskust. Lisaks maasikatele ja Brie juustule võid salatisse lisada ka pähkleid või seemneid, et anda krõmpsuvat tekstuuri ja täiendavat maitset. Salati krooniks on tummine palsamikreem.

Maasikasalat Brie juustuga on suurepärane valik nii lõuna- kui ka õhtusöögiks. See sobib suurepäraselt suveõhtu nautimiseks õues või kaunilt kaetud laua taga. Serveeri seda pearoana koos värske ciabatta või krõbeda saiaga.

maasikasalat-brie-juustuga

MAASIKASALAT BRIE JUUSTUGA

200 g maasikaid

150 g salatilehti (rukola vms)

peotäis bassilikulehti

250 g brie juustu

1 spl röstitud kreeka pähkleid

Salatikaste:

4 spl oliiviõli

palsamikreemi (minu lemmik on see meega naturaalne palsamikreem)

musta pipart

Lõika maasikad pooleks või tükelda neljaks. Lisa salatilehed ja basiilikulehed ning tükeldatud brie juust. Puista peale hakitud kreeka pähkleid. Nirista salatile oliiviõli, palsamikreem ja jahvata peale musta pipart.

maasikasalat-juustuga

VAATA LISAKS:

MAASIKASALAT PIPARMÜNDI JA BASIILIKUGA

MAASIKA-MELONISALAT SINIHALLITUSJUUSTUGA