KEVADINE KARTULISALAT KRÕBEDA KALAGA
Kevad on käes ja koos sellega saabuvad ka maitsvad hooajalised köögiviljad. Üks kevadine roog, mida tasub kindlasti proovida, on kevadine kartulisalat krõbeda kalaga.
See salat on täis värskust, maitserohkust ja tervislikke koostisosi ning pakub suurepärast tasakaalu kartulite, värske salati ja krõbeda kala vahel.
Kevadine kartulisalat kasutab ära hooajalisi noori kartuleid, mis on õrnad ja maitsvad.
Krõbeda kala osas olin mugav ja kasutasin Vici külmutatud kalapalasid. Vici kalafileed on eriti hea valik, sest need on valmistatud puhtast ookeanikala fileest ning ei sisalda ühtegi lisaainet. Kala on püütud vastutustundlikke meetodeid kasutades ning toote koostis on puhas ja looduslik.
Kalapalasid võib pannil praadida, ahjus küpsetada või frittida, kuni need on mõlemalt poolt kuldpruunid ja krõbedad.
Kartulisalat ubade ja redisega on värske maitsev roog, mis sobib suurepäraselt krõbeda kalaga. Ideaalne roog kevadiseks lõunaks või kergemaks õhtusöögiks.
KEVADINE KARTULISALAT KRÕBEDA KALAGA
1 pk Vici paneeritud kala
400 g värskeid kartuleid
100 g (külmutatud) rohelisi aedube
3-4 redist
3 sl maitsestamata jogurtit
3 sl majoneesi
1 sl sidrunimahla
1 sl teralist Dijon sinepit
Soola ja musta pipart
Värsket tilli
Kuumuta vesi keemiseni, lisa soola ja pestud koorimata kartulid. Keeda ca 15 minutit kuni kartulid on enam-vähem pehmed. Kurna kartulid ja jäta potti jahtuma.
Kuumuta väikses potis vesi keemiseni, lisa soola ja aedoad. Keeda mõni minut kuni aedoad on pehmed, kuid krõmpsud. Loputa külma veel all ja jäta nõrguma.
Kui kartulid on leigeks jahtunud, tükelda kartulid väiksemaks. Lisa kartulitele viilutatud redised ja aedoad.
Kastme jaoks sega maitsestamata jogurt, majonees, sidrunimahl, sinep ja hakitud till. Maitsesta soola ja pipraga. Vala kaste salatile ja sega läbi. Lase salatil 30 minutit külmkapis maitsestuda.
Samal valmista Vici kalapalad vastavalt pakendil olevale õpetusele.
Serveeri kala koos kartulisalatiga.
Postitus valmis koostöös: Viči ja Alaska Seafood
VAATA LISAKS: