KREEMJAS SPARGLIRISOTO KRÕBEDA KALAGA 

Kevad on saabunud ja nüüd on ideaalne aeg nautida hooajalisi toiduaineid. Üks kevadine lemmik on kindlasti spargel ning mis on parem võimalus seda nautida kui sparglirisoto kujul. Kreemja sparglirisoto kõrvale sobivad imehästi krõbedad kalapalad.

sparglirisoto

Kuidas valmistada risotot?

Risoto valmistamise saladus seisneb eelkõige õiges tehnikas ja koostisosade kasutamises. Siin on mõned näpunäited, mis aitavad sul valmistada täiuslikku sparglirisotot:

  1. Kasuta hea kvaliteediga risotoriisi. Vali riis, mis on spetsiaalselt mõeldud risoto valmistamiseks, näiteks Arborio riis. Arborio riisisort sisaldab rohkem tärklist, mis aitab risotot kreemjaks muuta.
  2. Ära lase risotol liiga palju keeda. Risoto peaks jääma kreemjas ja siidine, mitte pudruks keenud. Seega jälgi hoolega risoto keetmise aega ja lisa keedetud vett järk-järgult, kuni riis on täiesti pehme.
  3. Sparglite lisamisel risotole jälgi aega. Sparglid võivad kiiresti üle keeda ning muutuda pehmeks ja liiga vetruvaks. Seega keeda spargleid vaid paar minutit ning jäta need pärast keetmist jahtuma, et need säilitaksid oma krõmpsuvuse.

Risoto valmistamine nõuab veidi kannatust ja tähelepanu, kuid lõpptulemus on seda väärt.

Krõbeda kala osas olin mugav ja kasutasin Vici külmutatud kalapalasid. Vici kalafileed on eriti hea valik, sest need on valmistatud puhtast ookeanikala fileest ning ei sisalda ühtegi lisaainet. Kala on püütud vastutustundlikke meetodeid kasutades ning toote koostis on puhas ja looduslik.

Kalafileed võib pannil praadida, ahjus küpsetada või frittida, kuni need on mõlemalt poolt kuldpruunid ja krõbedad. Nii lihtne ongi!

sparglirisoto-kalaga

KREEMJAS SPARGLIRISOTO KRÕBEDA KALAGA 

Sparglirisoto Vici krõbeda kalaga on maitsev roog kevadisest sparglist ja maitsvast kalafileest. Risotot on lihtne valmistada ning sobib suurepäraselt nii peresöögiks kui ka erilisemateks sündmusteks. 

4-6 sööjale 

1 pk Vici paneeritud kala 

Risoto: 

250 g risotoriisi 

1 sibul 

4-5 küüslauguküünt 

1 sidruni mahl 

1 l kuuma köögiviljapuljongit 

300 g rohelist sparglit 

200 g külmutatud rohelisi herneid 

2 spl võid 

soola ja musta pipart 

Praadimiseks õli 

Kuumuta pannil õli. Haki sibul ja küüslauk ning hauta õlis mõned minutid.  Lisa riis, kuumuta segades paar minutit. Pigista peale sidrunimahl, sega läbi.  

Lisa nii palju kuuma puljongit, et riis oleks kaetud ja kuumuta keskmisel kuumusel kuni vedelik on riisi imendunud, seejärel lisa taas puljongit. 

Eemalda puitunud sparglivarred ja tükelda roheline osa.  Viimase osa puljongiga lisa ka spargel ja külmutatud herned. Kuumuta veel ca 15 minutit kuni spargel on pehmenenud ja riis al dente.  

Samal valmista Vici kalapalad vastavalt pakendil olevale õpetusele. 

Kui riis on valmis, sega hulka või ja maitsesta soola-pipraga. Kui risoto liiga kuiv tundub, lisa veel puljongit, et roog saaks kreemjas. Serveeri koos krõbeda kalaga. 

Postitus valmis koostöös: Viči ja Alaska Seafood

VAATA LISAKS:

MIDA TEHA PELMEENIDEST? Valik retsepte, mida teha Viči pelmeenidest



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga