Mida teha pelmeenidest?

Valik retsepte, mida teha pelmeenidest

Pelmeenid on meie peres küll igaks juhuks alati sügavkülmas ootamas – usun, et paljudel teistel on samamoodi üks pelmeenipakk külmkapi sahtlis olemas juhuks kui kiiresti on vaja toitev eine lauale saada. Pelmeenid ei ole kiirtoit, vaid kiiresti valmistatav korralik kõhutäis. Koostöös Viči-ga räägin, mida võiks pelmeenidest veel valmistada?

Viči pelmeenide valik on äärmisel lai – nii traditsioonilisi kui ka Gyoza pelmeene, valida on erinevate lihatäidisega pelmeenide hulgast, juustu- või köögiviljatäidisega pelmeene ning lausa ka magusaid pelmeene.

Täidist on pelmeenides korralikult – vähemalt 60% Viči pelmeenist on täidis, mille ümber parajalt õhuke kiht tainast. Viči pelmeenid ei sisalda säilitusaineid.

Muideks, kas teadsid, et Viči pelmeenid on juba sügavkülmast võetuna valmis – need ei vaja läbiküpsetamist, sest pelmeenid on eelnevalt pastöriseeritud ja nii saavad pelmeenid valmis juba 5 minutiga. Viis minutit on piisav, et pelmeenid pannil krõbedaks praadida või potis kuumaks lasta.

Kõige tavalisemad valmistusviisid on pelmeenide puhul keetmine ja praadimine, kuid tegelikult saab pelmeene küpsetada ahjus, kuumas õlis frittides, aurutada ja ka grillil küpsetada! Kas oled kunagi pelmeene grillinud? 😮

Lisaks annab pelmeene väga paljudes muudes toitudes kasutada – hautised, supid, vormiroad, põnevate idamaisete kastmetega serveerida – lase aga fantaasial lennata.

Toon sulle inspiratsiooniks ja kodus järeleproovimiseks kaks retsepti, mida mina pelmeenidest valmistasin – köögiviljahautis veiselihapelmeenidega ja pelmeenid spinatipesto kastmega.

viči-pelmeenidest-retsept

Köögiviljahautis veiselihapelmeenidega

Tummine köögiviljahautis veiselihapelmeenidega sobib hästi toekaks õhtusöögiks. Hautise valmistamine on lihtne  – haki ja küpseta köögiviljad, lisa vürtsid, tomatipasta ja puljong ning lisa külmutatud pelmeenid veiselihaga.

Serveeri maitserohelisega, hästi sobib kõrvale pehme sai ja roheline salat. 

Hautis sobib suurepäraselt ka järgmisel päeval soojendatuna, vajadusel lisa hautisele veidi vett.  

viči-pelmeenidest-retsept

KÖÖGIVILJAHAUTIS VEISELIHAPELMEENIDEGA 

1 sibul  

2 küüslauguküünt 

2 porgandit 

1 paprika 

1 väike suvikõrvits 

1 sl kuivatatud tüümiani 

1 tl vürtsköömneid 

1 tl paprikapulbrit 

2 loorberilehte 

1 purk purustatud tomateid 

4 dl veiselihapuljongit või köögiviljapuljongit 

1 pakk Viči pelmeene veiselihaga 

soola ja musta pipart 
 

praadimiseks õli 

serveerimiseks maitserohelist 

Haki sibul ja küüslauk, tükelda köögiviljad. Kuumuta pannil õli, hauta sibul klaasjaks. Lisa ülejäänud köögiviljad ja prae kergelt läbi. Lisa maitseained, kuumuta läbi. Lisa tomatipasta ja puljong. Maitsesta soola ja pipraga. Lase 20-30 minutit haududa või kuni köögiviljad on pehmed. Kontrolli maitsestust, vajadusel timmi. Lisa pelmeenid, lase tasasel tulel veel 3 minutit haududa. Serveeri maitserohelisega. 

viči-pelmeenidest-retsept

Pelmeenid spinatipestoga

Pelmeenid spinatipestoga on suurepärane kiire lõunaeine või õhtusöök. Pelmeenid valmivad 3 minutiga ning pesto vajab vaid kokkusuristamist.

Maitsvad kanalihatäidisega pelmeenid hõrgu ja maitseka spinatipesto kastmega on tõeline “comfort food”. 

Nipp: kuumuta potis rõõsk koor ja lisa juurde mõni lusikatäis pestot ning saad ülimaitsva sooja koorekastme 

Lisaks sellele, et pesto on maitsev, on spinatipesto on tõeline vitamiinipomm, sisaldades rauda, joodi, kaltsiumit ja vitamiine. Kui pestot jääb üle, söö seda koos krõbeda saia ja röstitud tomatitega. Säilita pestot õhukindlas purgis ja tarbi ära nädala jooksul. 

viči-pelmeenidest-retsept

PELMEENID SPINATIPESTOGA 

1 pakk pelmeene kanalihaga 

Spinatipesto: 

100 g spinatit 

100 g röstitud seedermänniseemneid 

100 g riivitud parmesani 

Veidi sidrunimahla 

1,5 dl oliivõli 

soola ja musta pipart 

Pane kõik ained kannmikserisse ja purusta ühtlaseks. Kontrolli maitsestust, vajadusel lisa soola, pipart või sidrunimahla. Kui pesto on liiga paks, lisa juurde õli. 

Keeda pelmeenid vastavalt pakendil oleale õpetusele. Serveeri koos spinatipesto, parmesani ja seedermänniseemnetega. 

spinatipesto-retsept

Postitus valmis koostöös: Viči

Viči tooted leiad kõigist suurematest kauplustest

Vaata blogist ka teisi pelmeeniga retsepte:



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga