RETSEPTID

Gnocchi tomatipesto ja ahjuköögiviljadega

Gnocchi tomatipesto ja ahjuköögiviljadega

Gnocchi on Itaaliast pärit klimbid, mille peamiseks koostisosaks on kartul, seega kartuliklimbikesed. Gnocchi valmistamine on tegelikult lihtne ja kodus ette võttes mõnus peretegevust, kuid teinekord on siiski aega vähe ja vaja kiiresti miskit õhtusöögiks teha. Seekord kasutasin poest ostetud gnocchit ja tomatipestot. Viimase võid muidugi 

Vahukooresüdamed kirssidega

Vahukooresüdamed kirssidega

Kes soovib tänase sõbrapäeva puhul oma sõpra üllatada väikse magusa üllatusega, siis just see retsept on sinule. Vaja on vaid kolme põhikomponenti – lehttainast, kirsikompotti ja vahukoort. Mugav on kasutada sügavkülmutatud lehttaigna plaate, mis ei vaja rullimist ja millest saad kohe südamekujundid välja lõigata. Kirsikompoti 

Reklaamfotode pildistamine tootekataloogi jaoks

Reklaamfotode pildistamine tootekataloogi jaoks

Koostöös AS-ga Salvest pildistasin reklaamfotosid messi tootekataloogi jaoks. Kliendi poolt oli ette antud fotode suurus ning pildi ja teksti asetus, visuaali märksõnadeks puhas, selge ja hele üldpilt, pildistatuna flatlay stiilis ehk pealtvaates. Ülejäänu osas anti mulle vabad käed 🙂 Ettevalmistus tootepildistamiseks Klient koostas loetelu toodetest, 

Ananassikook kookoshelvestega

Ananassikook kookoshelvestega

Aeg-ajalt vaatan ma sahvris ringi selle pilguga, et milliseid toiduaineid ma peaksin ära tarbima, näiteks avatud pakiga toiduained või säilivusaja lõpu saabumisega ning vastavalt sellele kokkan. Avatud pakikesed tekivad alati pähklite-rosinate sahtlisse, kust seekord võtsin ette pooliku paki kookoshelbeid. Lisaks sellele oli eelmiseks õhtusöögiks tehtud 

Kana-mangokaste riisiga

Kana-mangokaste riisiga

Veebruar on toidukuu, seda eeskätt #kogumispäeviku kampaania raames, mis kutsub üles kulutusi jälgima, vähendama ja targalt tarbima. Ma pean ennast üsna osavaks külmkapist leiduva kraamist kokkajaks ja iga asja tarvis eraldi poodi ei torma – seda enam, et nagunii teen kodus palju süüa ja ülejääke 

Keedetud kohev riis

Keedetud kohev riis

Selle retsepti järgi valmistatud riis tuleb õhuline ja kohev. Tähtis on riisi eelnev loputamine, nii ei muutu riis kleepuvaks ning sama tähtis on keetmine madalal kuumusel ilma potikaant kergitamata. Eriti hõrgu maitsega riis saad kui lisad vette kuivatatud tähtaniisi. Põneva maitse ja kuldkollase värvi annab 

Apelsini-mandlikeeks

Apelsini-mandlikeeks

Käes on viimased 2019. a detsembrikuu päevad ja paras aeg möödunud aasta kokku võtta. Mööduv aasta on olnud pööraselt kiire ja ülemõistuse põnev. Aasta alguses otsustasin osaleda ettevõtluse alustamise koolituse ja seejärel kirjutada äriplaan ettevõtte alustamise toetuse taotlemiseks. Pean ütlema, et äriplaani kirjutamine oli ikka 

Juustupärg sooja juustudipiga

Juustupärg sooja juustudipiga

Tore idee pühadelauale, eriti kui kostitad suuremat hulka rahvast, sest ahjusoojale juustusaiale ei suuda ilmselt keegi vastu panna. Ettevalmistus on lihtne ja sai küpseb ahjus ruttu. Juustupärg on valmistatud pehmest pärmitaignast, maitseks juust ja rosmariin. Pärja keskel asuv juustudipp on seevastu tugevalt maitsestatud küüslaugu, suitsupaprika 

Ühepajatoit hakklihaga

Ühepajatoit hakklihaga

Pole midagi mõnusamat kui nautida külmal ja hallil sügisõhtul üht korralikku ühepajatoitu oma aia köögiviljadest ja kvaliteetsest lihast. Klassikaliselt tehakse ühepajatoitu lamba- või sealihaga, aga kuna liha hautamine võtab aega, siis kiireks argiõhtu söögikorraks on hakklihaga roog just sobiv. Kui aega rohkem võib ühepajatoidu valmistada 

Krõbe granola seemnete ja pähklitega

Krõbe granola seemnete ja pähklitega

Tööpäevade hommikutel on meie pere lemmik hommikusöök müsli ja juba ammu-ammu teen ma hommikumüsli ise. Lapsed sööksid muidugi igal hommikul pannkooke, aga nendest saadav energia kogus ei taga täiskõhtu eriti pikaks ajaks, seetõttu on meil tõhusaks toiduks kujunenud müsli. Kui täpsem olla, siis röstitud müsli