Pidupäeva trühvlid musta leiva ja kaarobiga

Minu jaoks seostub 24. veebruar ja Eesti Vabariigi aastapäev alati suupistetega – eelkõige muidugi kiluvõileibadega, aga ka väikeste salatikorvikestega, täidetud munade ja singirullidega. Eks see tuleneb vist presidendi vastuvõtu vaatamisega ja niimoodi isamaa sünnipäeva tähistamisega. Igaljuhul ei puudu sel päeval pidulaualt ka magus ja mis võiks olla sobivam kui tummised trühvlipallikesed.

Valmistasin need trühvlid inspireerituna mustast Eesti leivast ja võrratust Kreeka kaarobist. Ah et mis on kaarob? Kaarob ehk jaanikaun on taimne vitamiinidest ja kaltsiumist pakatav superfood ehk väetoit, mida kasutatakse šokolaadi asemel soojade jookide ja küpsetiste valmistamisel. Kaarob on looduslikult magus ning sarnaneb kakaole. Kaarobitooteid saad tellida Kreeta Maitsed e-poest.

Jaanikaun ja must leib sobivad suurepäraselt kokku, täiendades üksteist ja moodustades pidupäevale kohase maitseharmoonia.

truhvlid-kaarobi-leivaga

PIDUPÄEVA TRÜHVLID MUSTA LEIVA JA KAAROBIGA 

12-15 tk

2 viilu (50 g) musta leiba 

0,25 tl jahvatatud kardemon

2-3 spl mett või kaarobisiirupit 

4 sl kaarobijahu 

1 sl kaarobipulbrit 

4 spl maitsestamata toorjuustu 

näpuotsatäis meresoola 

Soovi korral 1-2 tl Vana Tallinna likööri 

Riivi või purusta leib köögikombainis. Kumuta pann, lisa leivapuru ja rösti paar minutit. Alanda kuumust, lisa mesi või kaarobisiirup ning rösti pidevalt segades paar minutit madalal kuumusel. Tõsta leivapuru kaussi jahtuma.  

Kui leivapuru on jahtunud ja krõbe, lisa juurde kaarobijahu, kaarobipulber, maitsestamata toorjuust, näpuotsatäis soola ning soovi korral liköör. Sega koostisained ühtlaseks. Tõsta segu 20 minutiks külmkappi tahenema. 

Vormi segust käte vahel ampsusuurused pallikesed. Soovi korral veereta kaarobipulbris. 

Trühvlid võid valmis teha juba eelmisel päeval, säilita neid õhukindlas karbis külmkapis ja serveeri nagu värskelt tehtud.

Retsept valmis koostöös Kreeta Maitsed e-poega www.kreetamaitsed.ee

truhvlid-kaarobi-leivaga

Vaata veel magusaid ideid Vabariigi aastapäeva lauale:

KAMARULL POHLAMOOSIGA

KITSEPIIMA KREEMJUUSTUTORT ASTELPAJU JA PÄHKLITEGA

KITSEPIIMA KREEMJUUSTUTORT ASTELPAJU JA PÄHKLITEGA

LEIVASUUPISTED PEEDIKREEMI JA VEISESINGIGA

KIHILINE PEEDI-HEERINGASALAT EHK KASUKASLisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga