Kamarull pohlamoosiga

Kamarull pohlamoosiga 

Valmista Vabariigi aastapäeva 🇪🇪 lauale maitsev kamajahust rullbiskviit.

Kamarull pohlamoosiga. Retsept ja foto: Liisi Laanemäe

Rullbiskviidi valmistamine on iseenesest väga kiire ja lihtne, vaid maitsestumiseks peaks rullbiskviit külmkapis seisma.

Biskviiditaigna tegin kodumaisest kamajahust ja kartulitärklisest. Oluline on munad hästi tugevaks vahuks vahustada, nii saab ka biskviit kohev ja õhuline. Biskviidile vahele määrisin jõuludest allesjäänud pohlamoosi, aga sobib ka mõni muu hapukam keedis, näiteks mustsõstra- või jõhvikamoos. Kreemi valmistasin lambapiima toorjuustust, vahukoorest ja kamajahust.

Rullbiskviit kõlbab süüa muiudgi ka kohe peale valmistamist, aga kõige maitsvama ja mahlasema rullbiskviidi saad kui lased küpsetisel mõned tunnid külmkapis seista.

KAMARULL POHLAMOOSIGA
Synnove-kamarull-pohlamoosiga
Biskviit: 
4 muna 
1,5 dl suhkrut 
5 sl kamajahu
 3 sl kartulitärklist 

Täidis: 
2 dl vahukoort 
2 spl suhkrut 
300 g toasooja lambapiima toorjuustu 
3 spl kamajahu 
Vahele: 
150 g pohlamoosi 

Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sõelu juurde omavahel segatud kamajahu ja tärklis. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 8-10 minutit kuni biskviit on kuldpruun. 

Kummuta biskviit kergelt suhkruga kaetud küpsetuspaberile ja eemalda pealmine küpsetuspaber. Niisuta biskviiti kergelt veega, keera küpsetuspaberi abil rulli ja lase jahtuda. 

Samal ajal valmista täidis. Vahusta vahukoor suhkruga kohevaks. Lisa toasoe toorjuust ja kamajahu, sega ühtlaseks.  

Keera jahtunud biskviit lahti. Määri peale pohlamoosi ja seejärel toorjuustutäidis ning aja ühtlaselt biskviidile laiali. Keera biskviit pikemast servast rulli. 

Tõsta vähemalt 20 minutiks külmkappi maitsestuma. Serveerimisel võid peale raputada tuhksuhkrut ja kaunistada marjadega. 
Kamarull pohlamoosiga. Retsept ja foto: Liisi Laanemäe

Kaunist Eesti Vabariigi 103. sünnipäeva! 🇪🇪

Retsept valmis koostöös Synnove Finden Eesti.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga