Kanakoivad palsamiäädikamarinaadis
Mahlased kanakoivad palsamiäädikamarinaadis
Töönädal läbi, kätte jõudnud reede õhtu ning ees ootamas nädalavahetus. Pikalt vaaritada ei viitsi, aga tahaks midagi head. Siis on see retsept just sulle!
Sega marinaad kokku, jäta kanatükid maitsestuma, pista ahju ja voilaa – ongi imeline toit valmis! Hea oleks kanakoivad juba eelmisel õhtul marinaadi sisse pista, nii saavad kanakoivad eriti maitsekad. Kiiremal juhul piisab ka paarist tunnist.
Mesimagus maitse sobib kanalihale suurepäraselt. Hõrgus palsamiäädikamarinaadis kanakoivad jäävad maitsvad ja mahlased. Mina kasutasin mee ja tüümianiga maitsestatud palsamiäädikat, mis andis marinaadile extra mõnusa maitse. Mesi tekitab lihale karamellise krõbeda kooriku, säilitades liha mahlasuse.
Mahlased kanakoivad palsamiäädikamarinaadis
Ingredients
- 8 tk kanakoiba
Marinaad:
- 1 dl mee-tüümiani palsamiäädikat
- 0,5 dl oliivõli
- 2 spl sojakastet
- 2 küüslauguküünt purustatult
- 2 spl mett
- 1 tl meresoola
- Värskelt jahvatatud musta pipart
Instructions
- Sega kokku kõik marinaadiained. Aseta kanakoivad kaanega suletavasse kaussi. Vala peale marinaad, sega läbi nii, et kõik koivad oleksid marinaadiga kaetud. Kata kauss kaanega ja tõsta paariks tunniks kuni üleöö külmkappi.
- Tõsta kanakoivad ahjuvormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit, seejärel keera kanakoivad ringi, pintselda pealt marinaadiga ja küpseta veel 20-25 minutit.
Retsept valmis koostöös Kreeta Maitsed