Kohafilee sinepikastmes

Kohafilee sinepikastmes

Pean tunnistama, et kala võiks meie pere toidulaual olla tunduvalt rohkem kui praegu see on. Minu jaoks peab kala olema värske ja see tuleb kiiresti ära teha … või vähemalt on mulle nii seni tundunud. Proovides aga Kapten Grant kalavalikut, olin positiivselt üllatunud, et ka külmutatult on kala väga hõrk ja maitsev. Nipp seisneb aeglases sulatamisest, see tähendab, et külmutatud kalafilee tuleb tõsta eelmisel päeval tavakülma, kus ta saab aeglaselt üles sulada.

Enne praadimist tuleb kalafilee köögipaberiga kuivaks patsudada, seejärel maitsestada ja krõbedaks praadida, ikka nahapool esimesena.

Maitsekas sinepikaste ja hõrk kalafilee sobivad eriti hästi kokku – kvaliteetne tooraine ja lihtsad puhtad maitsed on selle roa saladus. Tõeliselt maitsev kodune gurmeeroog! Head isu!

KOHAFILEE SINEPIKASTMES

Rammusas sinepi-koorekastmes küpsenud kohafileed on lihtne valmistada, tulemuseks on ääretult maitsev kalaroog. 

4 sööjale

4 külmutatud kohafileed
Soola
Musta pipart
25 g võid
1 dl kuiva valget veini
2,5 dl rõõska koort
1 sl Dijon sinepit

Tõsta kohafileed eelmisel õhtul külmkappi sulama.

Kuivata kalafileed köögipaberiga. Kuumuta pannil või. Pruunista kohaflee mõlemalt poolt. Maitsesta kala soola ja pipraga. Vala pannile vein ja lase veidi kokku keeda, seejärel lisa rõõsk koor ja sinep. Hauta tasasel tulel mõni minut kuni kala on küps.

Retsept valmis koostöös: Kapten Grant



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.