Semifreddo

KITSEPIIMA KREEMJUUSTU SEMIFREDDO ŠOKOLAADI JA KIRSSIDEGA 

Semifreddo tähendab itaalia keeles “poolkülm” ning tähistab erinevaid külmutatud magustoite. Semifreddo valmistamiseks ei ole vaja jäätisemasinat, magustoidu tekstuur on kreemjas ja siidine, seda isegi sügavkülmast välja võttes.

Tavapäraselt koosneb semifreddo munadest ja rõõsast koorest. Selles retseptis olen asendanud koore kitsepiima kreemjuustu ja jogurtiga ning lisandiks kasutanud kirsse ja šokolaadi. 

Kirsside ja šokolaadi kooslus on imehea ja kui sinna lisada kreem, siis on tulemuseks suurepärane külm magusroog, mis sobib eriti hästi talvisesse aega.

kitsepiima-semifreddo

Kitsepiimast kreemjuust

Der Grüne Altenburgeri kitsepiimast kreemjuust on mõnusalt kreemjas ja õhuline, sobides suurepäraselt ciabatta või võileiva peale, samuti lisab toode mõnusa maitsenüansi suppidele, kastmetele, pastale või juurviljadele.

Mainimist väärib , et kitsepiima kreemjuust on hinnatud Oma Maitse 2021 parimate toidutoodete valimisel Juustude kategooria lemmiku tiitliga.

Kitsepiima kreemjuustuga valmistatud semifreddo ei sisalda laktoosi ja sobib seetõttu ka laktoositalumatuse korral ja teeb seetõttu kõhule pai, nii väikestele, kui suurtele. 

Semifreddo valmistamine

Semifreddo valmistamiseks tuleb munad vahustada kuumaveevannil, seejärel segada kreemjuustuga ning tõsta koos lisanditega vormi. Magustoit tuleks valmistada vähemalt eelnevalt päeval, et see saaks külmuda.

Kirsikeedise võib samuti mitu päeva varem valmis keeta ja säilitada külmkapis.

Tõsta magustoit 30 minutit enne serveerimist tavalisse külmkappi, nii on seda lihtsam lõigata ja süüa.

kitsepiima-semifreddo

KITSEPIIMA KREEMJUUSTU SEMIFREDDO ŠOKOLAADI JA KIRSSIDEGA 

Kirsikeedis: 

400 g külmutatud kirsse 

3 spl kirsilikööri või amaretto likööri 

4 sl suhkrut 
 

100 g šokolaadi 
 

300 g Der Grüne Altenburgeri kitsepiima kreemjuustu  

500 ml maitsestamata kitsepiimajogurtit 

1 toasoe muna 

2 toasooja munakollast 

4 sl suhkrut 

1/2 tl vaniljesuhkrut 

Kuumuta potis kirsid, suhkur, soovi korral lisa alkohol. Keeda keskmisel kuumusel 15 minutit. Lase täielikult jahtuda. 

Vooderda 15x 25 cm külmutuskindel vorm kilega. Tõsta kõrvale. 

Sulata šokolaad. Tõsta kõrvale jahtuma. 

Vahusta kuumaveevannil muna ja munakollased suhkruga kuni saad tihke vahu. Jäta jahtuma. 

Hõõru kreemjuust suhkruga pehmeks. Lisa maitsestamata jogurt. Sega kreemjuustusegu munavahu hulka. 

Tõsta kilega vooderdatud vormi põhja 1/3 kreemjuustusegust , tõsta peale 1/2 kirsikeedisest ja 1/2 šokolaadist. Sega kergelt läbi. Tõsta taas peale poole kreemjuustusegust, lisa ülejäänud kirsikeedis ja šokolaad. Sega kergelt läbi. Kata ülejäänud kreemjuustuseguga.  

Keera kile servad peale ja lase vähemalt 6 tundi sügavkülmas seista. 

Enne serveerimist kasta vormi välispind korraks kuuma vette, siis kummuta semifreddo vaagnale. Lase semifreddol 15 minutit enne serveerimist toatemperatuuril seista, seejärel lõika viiludeks ja serveeri. 

Säilita semifreddo sügavkülmas õhukindlalt ja tarbi ära 1 nädala jooksul.

kitsepiima-semifreddo

Retsept valmis koostöös: Synnove Finden Eesti www.synnove.ee

Veel talvisele peolauale sobivaid magustoite:



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga