Jõhvika-juustukook piparkoogipõhjal

Jõulud on vaid napilt kahe nädala kaugusel, kuid jõulutunnet küll veel ei ole. Toad on juba kaunistatud, akende ette sätitud punaseruudulised kardinad ja esimesed plaaditäied piparkookegi ahjust välja võetud, aga siiski pühademeeleolu on kuhugi kadunud. Eks see ole tegelikult tingitud lume puudumisest. Viimased talved on ju väga lumerohked olnud, kuid nüüd on muru veel täiesti roheline ning  kuuldavasti õitsevad aias veel mõnelgi roosid.

Pühadetunde tekitamiseks aitab kindlasti kaasa see ohtralt magusat toorjuustu ja hapusid punaseid jõhvikaid sisaldav piparkoogimaitseline juustukook.


Jõhvika-juustukook piparkoogipõhjal

Põhi:
175 g piparkooke
50 g võid

Täidis:
800 g toorjuustu
3 muna
1 tl vanillsuhkrut
150 g suhkrut
80-100 g jõhvikaid

serveerimiseks hapukat jõhvikakastet

Purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga ühtlaseks puruks. Suru saadud segu küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Soovi korral küpseta põhja ahjus 10 minutit (küpsetatud põhi on krõbedam).
Täidise jaoks sega toasoe toorjuust munade ja suhkrutega ühtlaseks ning vala piparkoogipõhjale. Puista peale jõhvikad.
Küpseta 180 kraadises ahjus 1 tund või kui kook tundub väga vedel, siis veel kuni 15 minuti. Vajadusel kata pealt fooliumiga.
Lase jahtuda ja serveeri koos jõhvikakastmega.



6 thoughts on “Jõhvika-juustukook piparkoogipõhjal”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.