Astelpaju-kohupiimatort

Meie tänavust jõululauda kaunistanud kahest tordist üks oli õhuliselt kerge astelpaju-kohupiimatort, mis sobis hästi ahjuliha ja verivorstikuhjade lõpetuseks.


Jõulude ajal kasuta põhjaks piparkooke, muul ajal sobivad ka digestive küpsised. Astelpajumarjad on väga hapud, seega kui soovid magusamat torti, siis lisa rohkem suhkrut. Praeguse suhkrukogusega jääb pealmine kiht üsna hapu. 
Tordi võid kaunistada väikeste piparkookidega või vahukooretupsudega.Astelpaju-kohupiimatort 


Põhi:
150 g piparkooke
75 g sulatatud võid


Täidis:
200 g astelpajumarju
800 g kohupiimapastat
2 dl suhkrut

4 dl rõõska koort
2 spl murakalikööri (soovi korral)

12 želatiinilehte


Kate:
200 g astelpajumarju
1-2 spl suhkrut
1 spl murakalikööri (soovi korral)
1 dl apelsinimahla
2 želatiinilehte


Peenesta piparkoogid ja sega sulavõiga. Suru saadud segu 26-cm lahtikäiva koogivormi põhja.


Täidise jaoks püreesta astelpajumarjad ja nõruta läbi sõela, et eemaldada seemned. Sega omavahel kohupiimapasta ja suhkur. Aseta želatiinilehed 5 minutiks külma vette paisuma. Kuumuta astelpajupüree keemiseni, soovi korral lisa juurde murakaliköör. Vahusta rõõsk koor ja sega ettevaatlikult kohupiimasegu hulka. Pigista želatiinilehed kuivaks ja lahusta kuumas astelpajupürees. Lase veidi jahtuda ning sega püree kohupiimasegu hulka. Vala täidis piparkoogipõhjale ja aseta vähemalt paariks tunniks kuni  üleöö külmkappi tarretuma.


Katte jaoks püreesta astelpajumarjad ja nõruta läbi sõela, et eemaldada seemned. Lisa püreele suhkur ja soovi korral murakaliköör. Aseta želatiinilehed 5 minutiks külma vette paisuma. Sulata želatiinilehed kuumas apelsinimahlas ja lase hetk jahtuda, enne kui segad astelapajupüree hulka. Vala kate tarretunud kohupiimakihile ning aseta uuesti külma vähemalt 1 tunniks.2 thoughts on “Astelpaju-kohupiimatort”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga