Cappuccino-tort

See tort kaunistas ühel jõulupüha õhtul meie õhtusöögilauda, kuid miks mitte tähistada sellega aastavahetust. Tegemist on äärmiselt maitsva ja mahlase kohvimaitselise tordiga, mis ei ole väga magus, pigem ehk just täiskasvanutele meeltmööda. 
Jõulupärasema katte saamiseks kaunistasin tordi tumeda šokolaadigaluuri valge šokolaadi  laastudega, millele peale puistasin punaseid roseepipra terasid ning väikeseid melissilehti.

Head vana aasta lõppu!





Cappuccino-tort


12-le


Biskviit:
1 dl jahu
2 spl tärklist
5 spl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
4 muna
1,5 dl suhkrut


Täidis:
3 spl kanget kohvi
200 g toasooja toorjuustu
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
2 dl rõõska koort


Immutamiseks külma kanget kohvi


Glasuur:
200 g tumedat šokolaadi (kasutasin Odense tumeda glasuuri nööpe*)
2 dl rõõska koort


Kaunistamiseks valge šokolaadi laaste, roseepipra terasid ja melissilehti


Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga. Sega omavahel jahu, tärklis, küpsetuspulber  ja kakao ning lisa kauivained munavahule. Vala segu 24-cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 175 kraadi juures 35-40 minutit (kontrolli küpsust tikuga). Jahuta täielikult.
Täidise jaoks vahusta rõõsk koor.  Sega toorjuustu suhkrute ja kohviga, lisa ettevaatlikult juurde vahustatud koor.
Lõika biskviit kolmeks kihiks. Aseta alumine biskviit tordialusele, immuta kohviga ja tõsta peale pool täidiskreemist. Tõsta peale järgmine biskviit, immuta ja tõsta peale ülejäänud kreem. Kata viimase biskviidiga. Kata tort kilega, aseta peale raskus ja jäta mõneks tunniks kuni üleöö külma seisma.
Glasuuri jaoks sulata šokolaad, lisa juurde rõõsk koor ja sega ühtlaseks. Nirista glasuur ühtlaselt koogile ja kaunista soovikohaselt.


Retsept: Kodukiri


*Retseptis kasutatud Odense tooteid jagas kasutamiseks ja katsetamiseks Kalev