Pohla-karamellirull

Viimaseks selle aasta küpsetiseks jääb pohla-karamellirull.

Käesoleval aastal avastasin enda jaoks kokkamise ja olen küpsetanud-keetnud kokku ilmselt rohkem kui eelneva elu jooksul. Igajuhul mulle väga meeldib ja rida retsepte ootab katsetamist järgmisel aastal.

Head vana aasta lõppu ja uue algust!

Biskviitpõhi:

  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 3 sl nisujahu
  • 3 sl kartulitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut


Täidis:

  • 4 dl pohli ja 1 sl suhkrut või 2 dl vähemagusat pohlamoosi
  • 2 dl 35% rõõska koort
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl kaneeli

Karamellikaste:

  • 2 dl 35% rõõska koort
  • 2 dl fariinsuhkrut
  • 0.5 dl suhkrut
  • 3 sl (nt Dansukker) siirupit
  • 1 tl võid
  • 1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine:
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadises ahjus 7-10 minutit.
Tõsta küpsenud biskviit suhkruga üleraputatud küpsetuspaberile. Keera paberi abil rulli ja
lase jahtuda.

Sega tädiseks püreeritud pohlad, suhkrud ja toorjuust.
Vahusta koor, lisa vanillsuhkur ja kaneel.
Määri täidis jahtunud biskviitpõhjale.
Keera biskviit rulli ja hoia kuni serveerimiseni külmkapis, soovitatavalt vähemalt pool tundi kuni üleöö.


Karamellikastme valmistamiseks sega potis rõõsk koor, suhkrud ja siirup. Keeda keskmisel kuumusel 20 minutit, kuni kaste on veidi paksenenud. Tõsta tulelt, sega juurde või ja vanillsuhkur.
Lase karamellikastmel jahtuda, siis vala rulltordile.
Kaunista pohladega.



Allikas: Kodukiri 2005. detsembrinumber



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga