Leivasuupisted peedikreemi ja veisesingiga
24. veebruari pidulikule lauale sobivad hästi ka need leivasuupisted peedikreemi ja veisesingiga. Mina tegin poolitatud leivaviilu suurusena, aga sama hästi võib neid teha ka tikuvõileibadena. Röstitud leiva katteks on peedikreem, suitsune veisesink ja peal külmutatud fetajuustust riivitud helbed.
Leivasuupisted peedikreemi ja veisesingiga
Vaja läheb:
rukkileiba
veisesinki
(eelnevalt külmutatud) fetajuustu
Peedikreem:
2 keedetud peeti
1-2 küüslauguküünt
2 sl maapähklivõid (või tahhiinit)
1 sl balsamico-kreemi
veidi sidrunimahla
veidi soola
Tükelda peedid ja pane koos teiste koostisainetega köögikombaini. Surista ühtaseks. Kontrolli maitset ja vajadusel lisa sidrunimahla, balsamicot või soola.
Lõika leivaviilud pooleks ja lao ahjuplaadile. Rösti 180-kraadises ahjus 5-6 minutit. Määri röstleivale peedihummust, tõsta peale veisesink ja puista peale fetajuustu (kui soovid fetajuustu riivida, pane juust sügavkülma, lase täielikult külmuda ja seejärel purusta blenderis või riivi). Kaunista maitserohelisega.