Leivasuupisted peedikreemi ja veisesingiga

Seoses läheneva aastapäevaga on blogis praegu otsituimad retseptid rahvuslikud suupisted, peoroad ja tordid. Kõik selleks tähtpäevaks sobivad toidud on blogis koondatud sildi alla “Vabariigi aastapäev“.

24. veebruari pidulikule lauale sobivad hästi ka need leivasuupisted peedikreemi ja veisesingiga. Mina tegin poolitatud leivaviilu suurusena, aga sama hästi võib neid teha ka tikuvõileibadena. Röstitud leiva katteks on peedikreem, suitsune veisesink ja peal külmutatud fetajuustust riivitud helbed.

Leivasuupisted peedikreemi ja veisesingiga

Vaja läheb:
rukkileiba
veisesinki
(eelnevalt külmutatud) fetajuustu

Peedikreem:
2 keedetud peeti
1-2 küüslauguküünt
2 sl maapähklivõid (või tahhiinit)
1 sl balsamico-kreemi
veidi sidrunimahla
veidi soola

Tükelda peedid ja pane koos teiste koostisainetega köögikombaini. Surista ühtaseks. Kontrolli maitset ja vajadusel lisa sidrunimahla, balsamicot või soola.

Lõika leivaviilud pooleks ja lao ahjuplaadile. Rösti 180-kraadises ahjus 5-6 minutit. Määri röstleivale peedihummust, tõsta peale veisesink ja puista peale fetajuustu (kui soovid fetajuustu riivida, pane juust sügavkülma, lase täielikult külmuda ja seejärel purusta blenderis või riivi). Kaunista maitserohelisega.Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga