Võileivatort singi- ja peedikreemiga

Homme on meie kodumaa 101. sünnipäev. Lisaks traditsioonilistele kiluleibadele võiks peolauda kaunistada üks uhke võileivatort.
Võileivatordi põhjaks valisin rukkijahust röstsaia, sest see jääb kergem ja õhulisem kui leib. Vahekihtideks on veisesingi ja kapparitega kreem ning küüslaugune peedikreem. Mõnusalt kerge ja kreemjas soolane tort. Egas midagi – hakkame aga sättima!

Vaata rohkem retsepte sildi alt “Vabariigi aastapäev

Lisaks on Nami-Nami portaalis käimas traditsiooniline tordivõistlus “Tort Isamaale 2019“. Minu võistlustööle saab anda hääle siin.

VÕILEIVATORT SINGI- JA PEEDIKREEMIGA

4-6 sööjale

9 rukkiröstiviilu

Singikreem:
300 g maitsestamata kohupiimapastat
100 g maitsestamata jogurtit
120 g veisesinki
1 sl väikeseid kappareid
soola ja musta pipart

Peedikreem:
1 suur keedetud peet
1 küüslauguküüs
2 sl majoneesi
soola

Kaunistamiseks:
värsket tüümiani
100 g soolaga maitsestatud toorjuustu
paar viilu veisesinki
kappareid
leivaõhikuid
peediidandeid
jõhvikaid

Esmalt valmista kreemid. Singikreemi jaoks sega kohupiimapasta, jogurt, singikuubikud ja kapparid. Maitsesta soola ja pipraga.
Peedikreemi jaoks püreesta keedetud peet koos küüslauguga. Sega juurde majonees ja maitsesta soolaga.
Lõika röstsaiadel ääred ära ja lao 3 röstsaiaviilu serveerimisalusele. Tõsta peale 1/3 singikreemi. Lao peale 3 röstsaiaviilu. Määri peale peedikreem. Lao peale 3 röstsaiaviilu. Määri peale ja külgedele ülejäänud singikreem. Kata toidukilega ja tõsta paariks tunniks kuni üleöö külmkappi.
Kaunista tort tüümianiokste, toorjuustukreemi (kasuta tordipritsi), singiviilude, kapparite, leivaõhikute, peediidandite ja jõhvikatega.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.