Kukeseenepasteet

Kukeseenepasteet

Mulle meeldivad hirmsasti igasugused pasteedid ja määrded, aga kodus viitsin ma neid kahetsusväärselt harva teha. Tegelikult on ise määrete tegemine äärmiselt lihtne, blenderda vaid koostisosad kokku ja ongi mõnus määre olemas.

Kukeseenepasteedi retseptiidee sain ma toitumisterapeudilt ja tervisliku toitumise koolitajalt Triin Muistelt, kellega kohtusime ühe põneva toiduprojekti raames.

kukeseenepasteet

Kukeseenepasteet sobib valmistamiseks suurepäraselt kui seenesaak on jäänud kesiseks – pasteedi jaoks piisab ikka. Kukeseened tuleb kergelt läbi praadida, et seentes olev vesi eralduks, lisada päevalilleseemned ja maitseained ning pasteet kokku suristada. Kui sulle meeldib tükilisem tekstuur, siis blenderda vähem, siidisema tulemuse jaoks rohkem. Tulemus on pisut krehvtine (tänu küüslaugule ja kurkumile) ja mõnusa tekstuuriga määre.

Pane kukeseenepasteet purki ja säilita õhukindlalt külmik. Tarbi ära paari päeva jooksul.

Kukeseenepasteet sobib suurepäraselt leivale määrimiseks, suupistelauale leivakoorukeste täitmiseks või krõbesaiaga dippimiseks.

Kukeseenepasteet

150g kukeseeni 

70g päevalilleseemneid 

1 küüslauguküüs 

0,5 tl kurkumit 

veidi tüümianilehti

oliiviõli 

soola

Kuumuta pannil veidike oliivõli. Lisa kukeseened ja kuumuta kuni seened on kuivemaks aurustunud. Lisa tükeldatud küüslauk, seemned, kurkum ja veidi tüümianilehti ning rösti kergelt läbi. Tõsta pann kõrvale ja lase jahtuda. Tõsta pannil olev segu blenderisse või purusta saumikseriga. Lisa maitseks soola ja veel veidi oliivõli. Blenderda segu ühtlaseks. Tükilisem tekstuuriga pasteedi jaoks blenderda vähem, siidisema tulemuse jaoks rohkem. Kui pasteet tundub liiga kuiv, lisa oliivõli. Säilita õhukindlas purgis külmikus ja tarbi ära paari päeva jooksul.

kukeseened-retsept

Vaata veel kukeseeneretsepte:

KUKESEENE-KREEMSUPP

KUKESEENEPIRUKAS

KOORENE ÜHE POTI PASTA KUKESEENTEGA

HAKKLIHARULL PEEKONI JA KUKESEENTEGA

KÕRVITSARISOTO KUKESEENTEGA

SUVIKÕRVITSASAI KUKESEENTEGA



2 thoughts on “Kukeseenepasteet”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga