Kukeseenepasteet
Kukeseenepasteet
Mulle meeldivad hirmsasti igasugused pasteedid ja määrded, aga kodus viitsin ma neid kahetsusväärselt harva teha. Tegelikult on ise määrete tegemine äärmiselt lihtne, blenderda vaid koostisosad kokku ja ongi mõnus määre olemas.
Kukeseenepasteedi retseptiidee sain ma toitumisterapeudilt ja tervisliku toitumise koolitajalt Triin Muistelt, kellega kohtusime ühe põneva toiduprojekti raames.
Kukeseenepasteet sobib valmistamiseks suurepäraselt kui seenesaak on jäänud kesiseks – pasteedi jaoks piisab ikka. Kukeseened tuleb kergelt läbi praadida, et seentes olev vesi eralduks, lisada päevalilleseemned ja maitseained ning pasteet kokku suristada. Kui sulle meeldib tükilisem tekstuur, siis blenderda vähem, siidisema tulemuse jaoks rohkem. Tulemus on pisut krehvtine (tänu küüslaugule ja kurkumile) ja mõnusa tekstuuriga määre.
Pane kukeseenepasteet purki ja säilita õhukindlalt külmik. Tarbi ära paari päeva jooksul.
Kukeseenepasteet sobib suurepäraselt leivale määrimiseks, suupistelauale leivakoorukeste täitmiseks või krõbesaiaga dippimiseks.
Kukeseenepasteet
150g kukeseeni
70g päevalilleseemneid
1 küüslauguküüs
0,5 tl kurkumit
veidi tüümianilehti
oliiviõli
soola
Kuumuta pannil veidike oliivõli. Lisa kukeseened ja kuumuta kuni seened on kuivemaks aurustunud. Lisa tükeldatud küüslauk, seemned, kurkum ja veidi tüümianilehti ning rösti kergelt läbi. Tõsta pann kõrvale ja lase jahtuda. Tõsta pannil olev segu blenderisse või purusta saumikseriga. Lisa maitseks soola ja veel veidi oliivõli. Blenderda segu ühtlaseks. Tükilisem tekstuuriga pasteedi jaoks blenderda vähem, siidisema tulemuse jaoks rohkem. Kui pasteet tundub liiga kuiv, lisa oliivõli. Säilita õhukindlas purgis külmikus ja tarbi ära paari päeva jooksul.
Vaata veel kukeseeneretsepte:
KOORENE ÜHE POTI PASTA KUKESEENTEGA
Tere!
Kaua see pasteet säilib, mitu päeva.
Seenepasteet säilib külmkapis kuni nädal. Säilita kinnises karbis või purgis.
I like this weblog very much, Its a very nice situation to read and get info..