Suvikõrvitsasai kukeseentega
Suvikõrvitsasai kukeseentega on vaieldamatult minu viimase aja parim maitseelamus.
Suvikõrvitsasai maitseb tõesti imeliselt, eriti külma võiliistakuga. Tänu suurele hulgale mahlasele suvikõrvitsale püsib sai pehme ka järgmisel päeval.
![suvikõrvitsasai](https://i0.wp.com/liisiblogi.ee/wp-content/uploads/Suvikõrvitsasai-kukeseentega-WEB-4.jpg?fit=1536%2C2048&ssl=1)
![](https://liisiblogi.ee/wp-content/uploads/Suvikõrvitsasai-kukeseentega-WEB-3-500x500.jpg)
Suvikõrvitsasai kukeseenetega
Ingredients
- 1 keskmine suvikõrvits ca 500 g
- 100 g kukeseeni
- 1 sibul
- 400 g jahu
- 7 g kuivpärmi
- 50 g võid praadimiseks
- soola
- pipart
Instructions
- Riivi suvikõrvits, puista peale 1 tl soola ja jäta sõelale 20 minutiks nõrguma. Pigista nõrutatud suvikõrvits käte vahel kuivaks.
- Puhasta ja tükelda seened. Tükelda sibul.
- Sulata pannil või ja pruunista selles seened ning sibul. Tõsta kõrvale jahtuma. Tõsta pannile riivitud suvikõrvits ja kuumuta 4-5 minutit aeg-ajalt segades. Sega suvikõrvits seene-sibula seguga, maitsesta pipraga ja jäta veidikeseks jahtuma.
- Sega kausis jahu ja kuivpärm, lisa juurde suvikõrvitsa-seene segu. Sega läbi. Tee taigna keskele süvend ja lisa 100 ml käesoojast veidi soojemat vett. Sõtku tainas ühtlaseks. Vajadusel lisa jahu kuni saad paksema kleepuva massi.
- Vormi tainas palliks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta kergelt lamedaks (parem on seda teha jahuste kätega). Soovi korral lõika vette kastetud noaga tainas sektoriteks (lõika noaga nagu torti 8-ks viiluks, aga mitte päris põhjani läbi). Jäta 30-45 minutiks kerkima.
- Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta saia 25-30 minutit kuni sai on pealt kuldne. Ahjust väljavõttes lase 10 minutit märja rätiku all seista, nii ei muutu koorik pealt kõvaks.
Algretsept: Nami-Nami
![suvikõrvitsasai](https://i0.wp.com/liisiblogi.ee/wp-content/uploads/Suvikõrvitsasai-kukeseentega-WEB-1.jpg?fit=1362%2C2048&ssl=1)
Vaata veel retsepte kukeseentega:
Pilt on väga isuäratav, seda retsepti peab kindlasti proovima :p
Aitäh Annuška – retsept on päris mitme inimese peal ära testitud ja tagasisideks on vaid kiidusõnad 🙂