Suvikõrvitsasai kukeseentega

Viimase aja parim maitseelamus.

Suvikõrvitsasai kukeseentega. Tekst ja foto Liisi Laanemäe

Muuhulgas kadusid hommikuse saiavalmistamisega külmast ka viimased kukeseened, mis pidid olema pea kogu aasta talvevaru. Seega üks kindel puhkuseplaan on minna metsa uute kukekate järele. 
Suvikõrvitsasai maitseb tõesti imeliselt, eriti külma võiliistakuga. Tänu suurele hulgale suvikõrvitsale püsib pehme ka järgmisel päeval.

Suvikõrvitsasai kukeseenetega

Ingredients
  

  • 1 keskmine suvikõrvits ca 500 g
  • 100 g kukeseeni
  • 1 sibul
  • 400 g jahu
  • 7 g kuivpärmi
  • 50 g võid praadimiseks
  • soola
  • pipart

Instructions
 

  • Riivi suvikõrvits, puista peale 1 tl soola ja jäta sõelale 20 minutiks nõrguma. Pigista nõrutatud suvikõrvits käte vahel kuivaks.
  • Puhasta ja tükelda seened. Tükelda sibul.
  • Sulata pannil või ja pruunista selles seened ning sibul. Tõsta kõrvale jahtuma. Tõsta pannile riivitud suvikõrvits ja kuumuta 4-5 minutit aeg-ajalt segades. Sega suvikõrvits seene-sibula seguga, maitsesta pipraga ja jäta veidikeseks jahtuma.
  • Sega kausis jahu ja kuivpärm, lisa juurde suvikõrvitsa-seene segu. Sega läbi. Tee taigna keskele süvend ja lisa 100 ml käesoojast veidi soojemat vett. Sõtku tainas ühtlaseks. Vajadusel lisa jahu kuni saad paksema kleepuva massi.
  • Vormi tainas palliks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta kergelt lamedaks (parem on seda teha jahuste kätega). Soovi korral lõika vette kastetud noaga tainas sektoriteks (lõika noaga nagu torti 8-ks viiluks, aga mitte päris põhjani läbi). Jäta 30-45 minutiks kerkima.
  • Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta saia 25-30 minutit kuni sai on pealt kuldne. Ahjust väljavõttes lase 10 minutit märja rätiku all seista, nii ei muutu koorik pealt kõvaks.

Allikas: Nami-Nami

Suvikõrvitsasai kukeseentega. Tekst ja foto Liisi Laanemäe


2 thoughts on “Suvikõrvitsasai kukeseentega”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating