Vahukoore kohupiimatort

Klassikaline vahukoore-kohupiimatort maasikatega

Kui küsida, milline on üks õige südasuvine tort, siis vastaksin kindlasti klassikaline vahukoore-kohupiimatort maasikatega.

Vahukoore-kohupiimatort on ajatu klassika, mida sünnipäevadel ja pidustustel pakutakse. Torti on üsna lihtne valmistada – küpseta biskviit, sega kokku kreem ja pane tort kokku.

Biskviidi võib valmis küpsetada eelmisel päeval. Nii jõuab biskviit täielikult jahtuda ja seda on lihtsam pooleks lõigata. Peale küpsetamist lase biskviidil jahtuda ja seejärel keera see toidukilesse, et biskviit ei kuivaks ja säilitaks oma värskuse.

Biskviitkihtide vahele läks maasika-toormoos ja kohupiima-vahukoorekreem. Siis võib tordi külmkappi tõsta ja vahetult enne serveerimist kaunistada. Nii jõuab tort kenasti imbuda ja on mahlasem.

Et kohupiim on teraline, siis katteks on parem kasutada ainult vahukoort, seda on lihtsam kreem tordipritsi abil koogile kanda.

vahukoore-kohupiimatort

Klassikaline vahukoore-kohupiimatort maasikatega 

Bisviit: 

4 muna 

100 g suhkrut 

60 g nisujahu 

50 g kartulitärklist 

1 tl küpsetuspulbrit 

Toormoos: 

150 g maasikaid 

1 spl suhkrut 

Täidis: 

200 ml vahukoort 

100 g suhkrut 

1,5 tl vaniljesuhkrut 

400 g kohupiima 

Peale: 

400 ml vahukoort 

2 spl suhkrut 

200 g maasikaid 

Vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa omavahel segatud kuivained ja lisa munavahule. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit. Võta koogipõhi ahjust välja, lase veidi jahtuda, seejärel eemalda vormist ja lase täielikult jahtuda. 

Toormoosi valmistamiseks purusta maasikad suhkruga. 

Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkrutega kohevaks, lisa kohupiim ja sega kreem ühtlaseks. 

Lõika tordipõhi pooleks. Aseta alumine biskviit serveerimisalusele ja määri peale toormoos. Tõsta peale kohupiimakreem ja kata pealmise biskviidikihiga  

(Seda võib teha serveerimisele eelmisel päeval, et biskviit jõuaks imenduda. Kata tort toidukilega ja külmkappi). 

Vahusta vahukoor suhkruga. Määri kook pealt ja külgedelt kergelt vahukoorega. Tõsta ülejäänud vahukoor pritskotti ja kaunista koogi servad. Kaunista kook pealt maasikatega. 

Retsept valmis koostöös: Valio

Valik tordiretsepte:

RULLTORT MAASIKATEGA

NOSTALGILINE KEEDUKREEMIGA MARJATORT

ŠOKOLAADIVAHUTORT

CAPPUCCINO-TORT

MAASIKA-HAPUKOORETORT