Rulltort maasikatega

Tähista saabuvat emadepäeva nostalgilise rulltordiga. Tordi nimetus võib tekitada tunde, et tegemist on millegi keerulisega, kuid tegelikult on tordi valmistamine lihtne. Tort valmistatakse kohevast biskviidist, magusast maasikamoosist ja kohupiimakreemist. Küpsetatud biskviidile määri moosi ja kohupiimakreemi ning seejärel keera biskviidiribad rulli. Tordi küljed kaunistasin šokolaadipuruga ja pealt värskete maasikatega. Tort maitseb kohe söömisel hästi, aga veel praemini kui on mõnda aega külmas seisnud.

Kaunist saabuvat emadepäeva kõigile emadele ja vanaemadele!

RULLTORT MAASIKATEGA
Biskviidi jaoks:
4 muna
1 dl suhkrut
1,5 dl jahu
0,5 dl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Vahele:
200 g maasikamoosi
Kreemi jaoks:
200 ml vahukoort
400 g vaniljekohupiima
Kaunistamiseks:
100 g tumedat šokolaadi
maasikaid
Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sõelu munavahu hulka omavahel segatud jahu, tärklis ja küpsetuspulber ning sega korralikult läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus 7 minutit, seejärel keera ahjukuumus kinni ja lase biskviidil veel ahjus 2-3 minutit seista. Kummuta biskviit teisele küpsetuspaberile ja jäta jahtuma. Kreemi jaoks vahusta vahukoor kohevaks ja sega ettevaatlikult kohupiima hulka. Määri jahtunud biskviidile maasikamoosi ja seejärel 2/3 kohupiimakreemi. Lõika biskviit 4-5 ribaks. Keera üks riba rulli ja aseta serveerimisalusele. Keera ümber selle teine riba ja samamoodi jätkates ka kõik teised ribad. Määri peale ja külgedele ülejäänud kreem. Võimalusel tõsta tort paariks tunniks kuni üleöö külmkappi. Enne serveerimist kaunista riivitud šokolaadi ja maasikatega.
Retsept valmis koostöös SalvestigaLisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga