PIRNID INGVERISIIRUPIS

Ingverisiirupis hautatud pirnid on lihtne magustoit, mille saad juba varasemalt valmis teha ja serveerimisel lihtsalt lauale tõsta. Eriti mõnusad on vürtsikad ingverisiirupis pirnid talvisel ajal, sest ingver on soojendava toimega, samuti sobivad siirupis pirnid kergemaks magustoiduks jõululauale.

Pirnidest eelista kõvamaid isendeid, kuna pehmed ja jahused pirnid võivad liiga pudruks keeda. Pirnide keetmisel kasutasin Loodusvägi ingverisiirupit, sest valmis siirupi kasutamine on mugav ja kiire.

Ingverisiirupis pirnide kõrvale sobib hästi pakkuda vaniljejäätist või vahukoort.

pirnid-inverisiirupis

Pirnid ingverisiirupis 

4 pirni 

100-150 ml vett 

1,5 – 2 dl ingverisiirupit

1 tähtaniis 
 

Sega vesi ja siirup. Koori pirnid, vars jäta külge, kuid lõika alt väike viil ära, et pirnid püsiksid paremini püsti. Tõsta pirnid väiksemasse potti ja vala peale siirupivesi, nii et pirnid oleksid vedelikuga enam-vähem kaetud. Lisa tähtaniis. Kuumuta keemiseni ja keeda madalal tulel ca 30 minutit kuni pirnid on pehmed. Serveeri kuumalt või jahtunult* (sellisel juhul lase pirnidel siirupis täielikult jahtuda). 

Hästi sobib kõrvale pakkuda vaniljejäätist või vahukoort. 

*Pirnid võib juba eelmisel päeval valmis keeta ja enne serveerimist paariks tunniks toatemperatuurile tõsta.  

ingverisiirup

Retsept valmis koostöös: Loodusvägi

Vaata veel pirnidega retsepte:Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga