Toitev kinoakauss tulise vorstiga

See kauss sobib nii toekaks hommikusöögiks kui toitvaks lõunasöögiks kui õhtusöögiks. Koostisosad on lihtsad ja selle valmistamine ei käi kellegi üle jõu.

Väga hästi sobib kausi “põhjana” kasutada eelmisel päeval valmiskeedetud kinoad või asendada see kiudainerikka pruuni riisiga.

Poes kaupa valides eelistan alati kodumaist tootjat ja siinkohal on üks minu lemmikuid kodumaine sealihatootja Frank Kutter. Ka selles retseptis on kasutatud FK sardelle. Vorstiviilude tulisust saab igaüks endale sobivalt timmida, kellele meeldib vürtsikam, võib lisada tšillit, kes eelistab mahedamat toitu, siis tuleks tšilli välja jätta.

Toitev kinoakauss tulise vorstiga. Retsept ja foto Liisi Laanemäe

Toitev kinoakauss tulise vorstiga

Ingredients

Vürtsikad vorstid:

  • 2 tk sardelli vm vorsti
  • 1 tk paprika
  • jupp punast tšillit (soovi korral)
  • soola
  • musta pipart
  • suitsupaprika pulbrit
  • Tabasco kastet

Ülejäänud komponendid:

  • 100 g kinoad
  • 1 tk muna
  • 1 tk tomat
  • 1 tk kurk
  • peotäis salatilehti
  • veidi oliivõli
  • 1 spl meelepäraseid seemneid
  • värsket peterselli

Instructions

  • Loputa kinoaterasid jooksva vee all. Pane koos veega potti ja keeda 15 min kuni kinoa on valmis. Maitsesta soolaga.
    Viiluta vorstid ja tükelda paprika, soovi korral tšilli. Kuumuta pannil õli. Prae vorstiviilud, paprika ja tšilli. Maitsesta soola, pipra, paprikapulbri ja Tabasco kastmega. Tõsta kõrvale.
    Kuumuta pannil õli ja prae muna. Maitsesta soola ja pipraga.
    Tükelda kurk ja tomat.
    Tõsta kausi põhja keedetud kinoa. Aseta peale ülejäänud komponendid. Nirista tomatile-kurgile-salatile peale veidi oliivõli ja maitsesta soola-pipraga. Puista peale meelepäraseid seemneid ja värskeid petersellilehti.

Postitus valmis koostöös kodumaise sealihatootjaga Frank Kutter, kes varustas mind rikkaliku tootevalikuga.

Frank Kutter tootevalik. Foto Liisi Laanemäe


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating