Verivorstipirukas

Mida teha paari-kolme ülejäänud verivorstiga? Pista need maitsva piruka sisse. Koos pohlamoosiga moodustub kokku imemaitsev pirukas, mida pakkuda suupiste või kergema einena, mis eriti sobilik jõuluajal.

Verivorstipirukas. Retsept ja foto Liisi Laanemäe

Piruka tegemiseks kasutasin Eesti Pagar külmutatud pärmilehttainast võiga ja toorest verivorsti, aga sama hästi töötab ka juba küpsetatud verivorst, sellega toimi samamoodi. Poodide rikkalikust verivorstivalikust on minu valik kodumaise tootja Frank Kutteri toodang. Kõrvale võid pakkuda eraldi pohlasalatit, tänavune lemmik on Viibergi pohlasalat.

Verivorstipirukas

Ingredients

  • 400 g pärmi-lehttainast
  • 4 spl pohlamoosi
  • 2-3 jämedat verivorsti

Instructions

  • Tõsta külmutatud pärmi-lehttainas 30 minutiks sulama. Lõika lehttainas 4 ristkülikuks. Määri kahele lehttaignaplaadile pohlamoosi. Lõika verivorst pikuti pooleks ja pudista sisu pohlamoosiga kaetud taignaplaadile. Tõsta peale teine taignaplaat, vajuta servad kahvliga kinni ning määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit.
Verivorstipirukas. Retsept ja foto Liisi Laanemäe



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating