Köögivilja ramen seentega

Ramen on Jaapanist köögist pärit supp, mille valmistamiseks on mitmeid erinevaid variante. Üheks kindlaks komponent on ramen nuudlid. Ramen nuudlid on nisujahust nuudlid, mis keetes säilitavad on tekstuuri ja ei muutu lödiks nagu pastatoodetega võib juhtuda. Muus osas võib varieerida puljongi ja koostisainetega. 

Alati ei ole puljongi keetmiseks mahti ja hea mugav on kasutada valmispuljongit. Valmistasin puljongi vähendatud soolasisaldusega Herbamare ürdipuljongist. Kasutan Herbamare puljongeid, sest need on mahepõllumajandulikku päritolu ja ei sisalda naatriumglutamaati. Lisaks gluteeni- ja laktoosivabad ja sobivad ka veganitele.
Puljongit maitsestatakse sojakastme ja riisiäädikaga. Kui puljongi valmistamine käib kiiresti, siis rohkem aega kulub lisandite ettevalmistamiseks. Leeme sisse läks lisaks nuudlitele seened ja pakšoi kapsas. Lisandiks porgandiribad, mungoa idud, redis ja poolkõvaks keedetud muna. Tulemuseks maitseküllane ja tervislik supp.

Köögivilja ramen seentega

2 küüslauguküünt
2 tl riivitud ingverit
2 sl seesamiõli
veidi oliivõli
50 g šampinjone
1 pakšoi kapsas
1 l vett
2 sl Herbamare köögiviljapuljongit
5 sl sojakastet
2 sl riisiäädikat
100 g ramen nuudleid
serveerimiseks porgandiribasid, redist, mungoa idusid, poolpehmeks keedetud muna, rohelist sibulat

Kuumuta potis seesamiõli ja oliivõli. Kuumuta õlis hakitud küüslauk ja riivitud ingver. Lisa viilutatud seened, kuumuta läbi. Lisa pakšoi lehed, kuumuta kergelt läbi. Vala peale vesi. Sega hulka köögiviljapuljong, sojakaste ja riisiäädikas. Lase supil keema tõusta ja lisa siis nuudlid. Keeda kuni nuudlid on al dente. Tõsta supp kaussidesse ja serveeri koos porgandiribade, rediseviilude, mungoa idude ja poolpehmeks keedetud munaga. Raputa peale rohelist sibulat.

Retsept valmis koostöös A.Vogel Loodustoodetega



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga