Värskekapsasupp

Kui esimest rabarberist teen alati biskviitkooki ja esimestest sõstardest tarretist, siis värsketest köögiviljadest teen alati värskekapsasuppi. 

Värskeid köögivilju ma ei koori, vaid hõõrun kartulid-porgandid hoolega puhtaks. Maitsete esiletoomiseks kõigepealt pruunistan köögivilju kergelt, see annab supile nii mõnusa magusa maitse ja seejärel keedan supiks. Teinekord lisan supile kanaliha või lihaprae jääke, kuigi kodumaisetest köögiviljadest supp on kõige ehedamal kujul hea kerge kõhutäis.

Valmistamine on lihtne ja kiire ja tulemuseks terve pajatäis mõnusat kerget suvemaitset. 

Värskekapsasupp

admin

Ingredients
  

  • 2 tk porgandit
  • 500 g värsket kapsast
  • 200 g lillkapsast
  • 4 tk värsket kartulit
  • soola ja musta pipart
  • 2 tk loorberilehte
  • peotäis rohelisi herneid
  • värsket supirohelist

Instructions
 

  • Pese köögiviljad korralikult ja tükelda (värskeid kodumaised köögivilju koorida ei ole vaja).
  • Kuumuta potis õli, lisa porgandid ja kapsas, hauta veidi aega.
  • Lisa lillkapsas ja kartulid, vala peale vesi.
  • Maitsesta soola, pipraga ja loorberiga.
  • Keeda tasasel tulel kuni köögiviljad on pehmed.
  • Lisa herned ja hakitud maitseroheline.
  • Serveeri.


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating