Kartulisalat kuusevõrsete ja rukolapestoga
Kuuseoksad on oma võrsed välja sirutanud ja neid tasuks igaks juhuks söömiseks korjata. Neid hapukaid vitamiinipomme võib niisama sealsamas suhu pista, teha talveks köhasiirupit või kasutada salatites. Mina korjasingi võrseid just salati valmistamiseks.
Salatisse läks kõik kevadiselt värske kraam – värske kartul, redis, rukola. Maitseks juustulaaste ja rukolapesto. Rukolapestot valmistasin nagu pesoto ikka, kõik ained blenderisse ja suristada ühtlaseks. Ülejäänud pestot saab edukalt säilitada suletuna külmikus ja süüa näiteks krõbedate burchettade peal.
KARTULISALAT KUUSEVÕRSETE JA RUKOLAPESTOGA
4 keskmise suurusega värsket kartulit
väiksem punt rukolat
4 redist
25 g kõvemat juustu
peotäis kuusevõrseid
Rukolapesto:
väiksem punt rukolat
1 sl röstitud mandleid
40 g riivitud kõvemat juustu
0,5 dl oliivõli
soola
Pese kartulid (värskeid kartuleid ei ole vaja koorida) hoolega puhtaks ja pane soolaga maitsestatud keevasse vette ja keeda pehmeks. Nõruta ja lase veidi jahtuda.
Pesto jaoks pane rukola, mandlid ja riivitud juust köögikombaini ning purusta. Nirista juurde oliivõli ja maitsesta soolaga (kui pesto tundub liiga paks, lisa veidi vett).
Tükelda kartulid ja viiluta redised, pane koos rukolalehtedega kaussi. Sega juurde 1-2 spl rukolapestot (ülejäänud pestot säilita külmkapis). Puista peale juustulaastud ja kuusevõrsed.
4 keskmise suurusega värsket kartulit
väiksem punt rukolat
4 redist
25 g juustu Synnove Itaallane
peotäis kuusevõrseid
Rukolapesto:
väiksem puhent rukolat
1 sl röstitud mandleid
40 g riivitud juustu Synnove Itaallane
0,5 dl oliivõ
li
soola
Pese kartulid (värskeid kartuleid ei ole vaja koorida) hoolega puh
taks ja pane soolaga
maitsestatud keevasse vette ja keeda pehmeks. Nõruta ja lase ve
idi jahtuda.
Pesto jaoks pane rukola, mandlid ja riivitud juust köögikombain
i ning purusta. Nirista juurde
oliivõli ja maitsesta soolaga (kui pesto tundub liiga paks, li
sa veidi vett).
Tükelda kartulid ja viiluta redised, pane koos rukolalehtedeg
a kaussi. Sega juurde 1-2 spl
rukolapestot (ü
lej
äänud pestot säilita külmkapis). Puista peale juustulaastu
d ja kuusevõrsed.
4 keskmise suurusega värsket kartulit
väiksem punt rukolat
4 redist
25 g juustu Synnove Itaallane
peotäis juustu Synnove Itaallane
0,5 dl oliivõ
li
soola
Pese kartulid (värskeid kartuleid ei ole vaja koorida) hoolega puh
taks ja pane soolaga
maitsestatud keevasse vette ja keeda pehmeks. Nõruta ja lase ve
idi jahtuda.
Pesto jaoks pane rukola, mandlid ja riivitud juust köögikombain
i ning purusta. Nirista juurde
oliivõli ja maitsesta soolaga (kui pesto tundub liiga paks, li
sa veidi vett).
Tükelda kartulid ja viiluta redised, pane koos rukolalehtedeg
a kaussi. Sega juurde 1-2 spl
rukolapestot (ü
lej
äänud pestot säilita külmkapis). Puista peale juustulaastu
d ja kuusevõrsed.