Grillitud lameleib juustukreemi ja kevadrohelisega

Kui liha ja šašlõkk enam ei isuta, valmista grillil mõnus suupisteleib ehk lameleib. Lameleiva valmistamiseks tuleb vaid tainas, mis seekord on tehtud odrajahust, kokku segada ja mõnusalt krõbedaks grillida, sealjuures võid kõik toimingud õues ära teha, sest leivategu on tõesti lihtne. 
Peale võid panna oma äranägemise järgi kõike, mis meeldib ja mida aiast või loodusest parasjagu saada on – varakevadisel ajal noored naadi ja võilillelehed, redis, tomatid, jaanipäeva paiku hoopis basiilikulehed, esimesed maitseküllased tomatid ja parmesanijuust. 
Kõrvale naudi külma jooki ja tunne elust mõnu! 

Grillitud lameleib juustukreemi ja kevadrohelisega  

Tainas: 
130 g odrajahu 
0,5tl soodat 
0,5 tl soola 
200 g hapukoort 
30 g sulatatud võid 


Kreem: 
100 g maitserohelisega toorjuustu 
50 g sulatatud juustu 
näpuotsatäis soola 
 
Peale: 
peotäis noori naadilehti ja võilillelehti 
kirsstomatit 
redist 
parmesani juustu 
värskelt jahvatatud musta pipart 
 
Sega odrajahusooda ja sool.  Lisa hapukoor ja sulatatud või ning sega tainas ühtaseksMääri tainas küpsetuspaberiga kaetud grillplaadile. Grilli keskmisel kuumusel 15 minutit kuni lameleib on servadest krõbe.
Samal ajal vahusta toorjuust ja sulatatud juust ühtaseks kreemiksMaitsesta soolagaLoputa naadilehed ja võilillelehed voolava vee all, kuivataPoolita kirss-tomatid ja viiluta redised õhukeselt. 
Määri kreem kuumale või jahtunud lameleivalePuista peale kirss-tomatidredisednaadilehedRiivi peale juust ja jahvata musta pipartServeeri. 

Retsept valmis koostöös Synnove Finden Eestiga


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga