Keedetud kohev riis

Selle retsepti järgi valmistatud riis tuleb õhuline ja kohev. Tähtis on riisi eelnev loputamine, nii ei muutu riis kleepuvaks ning sama tähtis on keetmine madalal kuumusel ilma potikaant kergitamata.

Eriti hõrgu maitsega riis saad kui lisad vette kuivatatud tähtaniisi. Põneva maitse ja kuldkollase värvi annab kurkumi lisamine.

Keedetud kohev riis

Ingredients

  • 2 dl basmati riisi
  • 3-4 dl vett
  • soola
  • 1 tk tähtaniis

Instructions

  • Vala riis sõelale ja loputa jooksva vee all korralikult. Riis on puhas kui vesi on muutunud läbipaistvaks ja nii ei muutu riis kleepuvaks.
    Pane riis koos veega potti, lisa sool ja tähtaniis ning kuumuta keemiseni.
    Kata pott kaanega ja keeda madalal kuumusel kuni vesi on imendunud ja riis on al dente (jälgi pakil märgitud keetmisaega). Ära vahepeal poti kaant kergita.
    Sega riis läbi ja serveeri.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga