Apelsinine riisikook müslipõhjal
Kook, kus saad ära kasutada varem valmiskeedetud riisi. Maitses üllatavalt hästi, isegi paremini kui ootasin ja seda isegi riisivihkajast mehele 🙂
Müslipõhi jäi eriti hea krõbe ja riis muutis apelsinimaigulise täidise mõnusalt teraliseks.
Retsept väikeste muudatustega Ragne blogist.
Põhi ja kate:
- 1,5 dl suhkrut
- näpuotsatäis soola
- 4 dl meega röstitud pähklimüslit (honeyroasted)
- 1,5 dl jahu
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 100 g võid
Täidis:
- 5 dl piima
- 100 g riisi
- 1,5 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- näpuotsatäis soola
- 1 apelsini riivitud koor ja mahl
- 0,5 tl kaneeli
- 1 muna
Valmistamine:
Sega omavahel suhkur, sool, müsli, jahu ja küpsetuspulber. Lisa sulatatud või ning sega ühtlaseks massiks.
Täidise valmistamiseks pane riis koos piimaga keema (keskmisel kuumusel). Lisa suhkur, vanillisuhkur, sool, apelsini riivitud koor ning sellest pigistatud mahl. Aeg-ajalt segades keeda kõik ilusti pudruks. Kõige viimasena lisa riisipudru hulka kaneel ja muna ning sega kõik ühtlaseks massiks.
Vooderda 20 cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Suru 2/3 varasemalt valmistatud müslitainast vormi põhja. Vala peale riisitäidis ning kata ülejäänud müslitainaga. Küpseta ahjus 180kraadi juures 35-40 minutit. Lase jahtuda ning serveeri.
nii kevadised pildid, kohe sobivad algavasse kevadesse:)
Nõustun Ragnega 🙂 väga ilusad kevadised värvid!