Mustikasupp

Kuum mustikasupp on talvel asendamatu. Minu lemmik on mustikasupp serveeritud koos kohupiimakreemiga. Lisades supile rohkem vett saad mõnusa kuuma mustikajoogi, mida termosega suusarajale kaasa võtta.


Mustikasupp

4-le sööjale

500 g külmutatud mustikaid
1 l vett
2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 sidruni koor
1,5 spl maisitärklist

Serveerimiseks: kohupiimakreemi, vahukoort, röstitud kaerahelbeid või saiakuubikuid

Kuumuta potis vesi, mustikad, suhkrud ja riivitud sidruni koor. Keeda tasasel tule 10-15 minutit. Lahusta väheses külmas vees tärklis ja lisa pidevalt segades supile. Lase keema tõusta, keeda paar minutit ja tõsta siis pott tulelt. Serveeri meelepärase lisandiga.